alhamdullillah...

lme sgt x berblog..tbe2 de kekuatan nk berblog..hahaahah...desas desus khabar angin sal result upsi kuar 28hb, wat ati ak relax..'ahh, lmbt g, 27hb ak siap sedia r bdebar..eheh'..tu lah ak, bdebar pun kna de ms..xdek debar2..but dok syok layan hindustan mlm td, amani msj bgtau result dh kuar..wah..excited ke x ek nk cek..sgt takut cz ak sgt2 pemals & sgt2 bermain sem ni...myb perubahan situasi dr dok hostel ke umh sewa wat ak jd pemalas..eheheh..tp ak cb wat yg terbaik even psekitarn ak study xsesuai ngn ak..heheeh..dgn 'berukband' (bak kte lya & lya kte bak kte zizan) yg sgt lembap..ak rs nfs mkin sesak..huhu..ginilah ak dr sem1 kat poli smpai lah sem 4 kat upsi ni..asal result nk kuar jek, rs bdebar, menggigil cam pe jek..ehehhe...dgn kekuatn jiwa rga yg de, ak klik2, wait2..akhirnyer..alhamdulillah..syukur Ya Allah..thanks.....berbaloi usaha ak..tp tok sem lpslah..de 3sem lg kat dpn tu..hehehe..tp setakat ni, dis is da best result i got..amin..thanks mama, abah,wz, smua..myb ni berkat abah, mama solat hajat, col spnjg final...thanks...senyuman mama ngn abah bile tau result ak, wat ak lega..tenang....ucpn tahniah tnpa hadiah sgt2 berharga....berperang, berperang, berperang ngn wz ms final, but die tetap akn bg kte2 smgt....thanks...teacher shafariza ckp....hadiah kecemerlangan tok dri adalah yg tbaik dr adiah2 len..gtu lah mksdnyer..hehehe..thanks teacher..clbrate ke??..heheh....xkot.....budget lari..heehhe..

esok plan nk kuar ngn cik zatul & cik iza...but cik iza de hal..cik zatul lak??..lum reply msj g..jap g lah i col u yerk cik zatul..hehehe...

ohhh...dgn rs berbesar hati..shafiza nk ltk pic mata shafiza yg dipgl org kg sbg 'riso'..skrg dh de perubahan..hope semua baik dgn berbat cra kg..xperlulah operation..hhuhuhu....sbb pakcik tu kte, riso ni de 3jns..de 1 jns tu, die akn kekal..lau nk buang, operate jek lah..wahhh..sgt tkt ms tu..hope, evrthngs gonna b ok...sgt seksa pndangan terbatas..hahahah...


uhhhh....ini lah ak..heheeh...

di kala sunyi....


Title 2 cm cedih bangat jekk....but n3 kli ni xlah sesedih title tu..now, 9.18am..pg lg...lau dok umh kok lns, xlah byk kje cam dok umh mama ngn abah cz xdek si kecik yg perlu dilayan bak puteri, pinggan mangkuk xbyk perlu di basuh stp ms, bju2 xperlu dibsuh, dijemur,di angkat,dilipat...jd, sgtlah bowing...bgun pg, siapkn breakfat tok dri, on tv ngn laptop...lyn tenet...tu jeklah lau dok sni....sunyi cgt2....k lah..msh tlalu awl ak nk cite sal arini...so, lets go....lyn n3 tok ms2 lps..hehehe..

Rs de skit seronok nk bcerita sal 'keciknyer dunia ni'....last nite ym ngn ateh (cik intan @ pemilik lyanaz bridal..sile ke bridal die ek lau nk kawen..eheheh)..de skit story sal keciknyer dunia..pusing2 tang tu jgk...pi mai2 tang tu jgk..heheeh...pengajarn dr story ateh, jgn mengumpat blkg ek cz kdg2 kite xtau org yg kite suh dgr pe kite ngumpat tu upenyer kwn kpd kwn kpd kwn..wah..dh melalut lah cik ida ni..but kowang wat2 phm lah yerk...tu keciknyer dunia ateh..

Keciknyer dunia ak lak, nk cite sal mjlis ptungan kazen ak....27 nov...mama bgtau ak yg ak kna teman mama g mjlis ptunangn kazen ak..kazen ak si lelaki...ak yg sememangnyer mls g bab2 gni cz kompem ak kna drive, tpaksalah on jek..tbe2 mama bgtau kazen ak tunang ngn org kg laut..aik....trus mama kte, ntah2 sedare bay..ntah2 kwn2 bay..ahh ek...dgn pantas jri mendail no wz...story skit sal ptunagn tu but...ntah lah ek syg, b xtaulah cz xdek dgr plak kazen@ kwn2 b nk tunang....okies...xpe..but, smpat gaklah ak ajk wz join rombongan belah ak..heehehhe...esknyer, tpt kul2 rsnyer, smpai ler kg laut..si kazen ak ni ingt2 lupe jek umh si tuanngannyer cz bru skali dtg..tbe2 rs nk borak pnjg ngn boboy (si laki)..tunang awk nme pe, umh die jln ke mana, die kje pe, mcm2 lah soalan berlegar...diana,nurse kat kl, ayhnyer nme rahim..ohhh...tnpa mngesyaki ape2...ak pun bgtau wz input2 maklmt yg ak dpt tu..wah..cam polis bertnyer dan memberi report kpd encik ketua..heheeh...wz wat muka pelik..ke adik wani??...adik wani nme diana gak, nurse gak kat kl..ohh..yeke....rsisik2...wah...pimai2 tangtu gak..heheeh....upenyer si tunangan boboy sedare wz..itu ler die...kecik dunia....ak plak dh knl sgt ngn kakak diana cz sllu lpk ngn die lau g bp...syok2...dh knl..bingit umh die ms ak smpai..wani2...leh plak mu tepik ms rombongn ak smpai..heeheheh...xpe wani..mudoh..pkat knl2 doss...heheeheh...tu lah cite ak nk cite..xdek lah sonok sgt but bg ak sonoklah cz sng kn semua2 dh knl...kat ats umh tu, b4 balik, bkn men pakcik makcik ak ngn parent diana dok usik ak ngn wz...wz plak jns pot pet2, asik gelak jek kami......akhirnyer...

Lau td cite yg leh wat ak hepy..ni nk n3 lak sal bnd yg wat ak hangin....hangin stu bdn ak..lau de org urut blkg ni, still gak xkuar2 angin ak ni....mmg nk kna r 'si jeles' tu....dkt sthn stgh dh ak kapel ngn wz, pe mslh ko nk kutuk2 ak, nk fitnah2 ak....ak tau ak pnh knl ko ms ak dok penang...tp de ke ak close ngn ko smpai tahap ko tau hal dlm kain ak??....sbr ak de tahapnyer...maruah ak ko ingt senang2 leh pijak...ko ingt ko laki ak takut....ko ingt dgn fitnah2 ko sal ak kat wz, leh wat kami bpisah....sowy r beb...wz lbh knl ak cz die close ngn family ak..mcmne ak die tau...

tgk, lum ape2 ak dh maki ko...actly, tok pgetahuan korang, 'si jeles' ni srg lelaki..so, kpd anda2 smua yg bc n3 ak kalini, jgn anggp lelaki jns xsuke bz body..ade jek laki yg suke bz body like him...dgn rs geram, ak nk tulis gak nme ko..dh lme ak sbr....encik maik@zahid, bdk morak, student uitm, ko hentikanlah kegiatan2 ko yg suke cite sal ak kat bay ngn kwn2 korang yg len cz xdek makna semua tu...sthn lbh dh ak ngn bay, sthn lbh tu gak ko dok jaja cite ek..lau ikut ati ak, leh jek ak serang ko kat shah alam tu..bkn ak nk tnjuk hebat but cite ko tu kdg2 xdek motif dan melampau..yg xdek motif tu xpelah,ak wat xksh jek..but yg smpai leh jthkn maruah ak, ko ingt ko manusia hebat sgt ke...suke2 ko wat kje gtu...ko dh xdek kje len gaknyer..opsss...btllah, ko wat kje tu time cuti sem jekkn..sbb tu ko pnuhi keboringan ko tu ngn kutuk ak ek...
ko knl ak kat penang...close ke kite time tu??...xkot..juz kwn biase jek kn...ak free hair??...ko ingt family ak xtau ke ak free hair??..lau kat penang ak cmtu, kat umh pun ak cmtu....xdek bnd ak rahsia dr family ak..ak kuar mlm, overnite ngn bdk2 umh ak, tgk wyg midnite, smua ak bgtau mama ak..tapi bg ko yg xbrape tahu ape2 tntg ak plak yg nyibuk2 nk ngata ak ek...2hr lps, skali lg ko ngata ak kn??...ade mslh ke lau bay lepak umh ak??..ko ing bay lpk umh ak ni kmi bdua jek ker??...adik ak, kakak ak, family ak pun de r lau die dtg umh ak...oooo...ak tau, ko kn tkut nk g umh awek ko cz ayah awek ko garang ek??..xbg g ek??..heeheh...dats y lah ko jls..patut2..mmg ptt ko jeles pon...sian kat ko...lagi stu ek, ak cun ke xcun ke, mka gred a ke c ke, bkn mslh ko ek...umh ko de cermin x??lau de, ko cermin muka ko ek...kang xpsl2 ak upload pic ko kat sini kang....dh ckp dunia kecik, silap2 de jek blogger2 yg knl ko...
actly ak bkn nk luah perasaan kat die ke ape, tapi ak cm hilang sbr...dh lme ak ngn bay, tapi die xbis2 ngn cite2 die..ak pun xphm..org len yg lebih dr ak tu die xngata lak..tu yg jd mslh...ak leh jek wat xtau tp die mkn melampau tau...hope b4 ak lik tg malim, nk gak bersemuka face 2 face....lau rs nk kutuk, bek kutuk dpn2 ak...k lah..pns lak rs....hehehehe...pe korang rs ak ptt wat ngn jantan cmtu..huhuhuhu...lau ko hensem ak tabik ni cam pe jek...cermin dri sblm ktuk org ek..heheeheheheh....


kbmall....

KBmall...
tok pgetahuan kowang, kat cni lah ak sllu windowshopping, lpk ngn family,member lau hangout...
tapi dua tuga hr ni kna hold aktvt wndow shpping cz ditutp...hehehe..
cik qaseh nk tau, lau xruntuh, knp kn??..
mayb rmai dh tau & myb pe cik ida cite kat cni de skit2 slh kot cz byk sgt sumber..so, lau spe2 tau, leh lah komen cz cik qaseh nk tau...
maklmt yg ak dpt  dr blog ssrg:-

KOTA BHARU: Dua penuntut kejururawatan Kolej Masterskill meninggal dunia, manakala seorang rakan mereka cedera parah ditimpa sebuah kereta yang terjunam dari tempat letak kereta di tingkat tiga pusat beli-belah KB Mall, di sini, petang semalam.

Siti Nor Amira Shamsuddin, 19, dari Gua Musang, mati di tempat kejadian, manakala rakannya, Siti Nordiana Azman, 18, dari Wakaf Bharu, Tumpat, meninggal dunia ketika dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII). Kedua-dua mangsa yang menuntut di Kampus Metro Masterskill Kota Bharu itu cedera parah di kepala.
Rakan kolej mereka, Rashidah Ahmad Lotfi, 24, dari Jerteh, Terengganu dan pemandu kereta, Nor Ain Said, 19, yang cedera parah pada kepala dirawat di HRPZII. Adik Nor Ain, iaitu, Nor Atikah, 17, yang berada dalam kereta berkenaan tidak cedera, tetapi melarikan diri.
Kejadian jam 5 petang itu berlaku apabila kereta jenis Ford Laser itu merempuh dinding lubang angin di ruang meletak kereta di tingkat tiga lalu terjunam dan menimpa mangsa yang ketika itu berada atas eskalator di tingkat dua.
Ketua Polis daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah, berkata Siti Nordiana tercampak ke tingkat bawah kompleks akibat ditimpa kereta berkenaan.
Beliau berkata, kejadian dipercayai berlaku ketika seorang lelaki yang dikenali sebagai Sabri menolak kereta yang tidak boleh dihidupkan di ruang meletak kereta di atas bumbung kompleks itu.
“Nor Ain yang memandu kereta mungkin tidak dapat mengawal kenderaan apabila enjin berjaya dihidupkan lalu merempuh dinding lubang angin dan terhumban melalui celah dua eskalator serta terhempap di aras bawah.
“Sebelum terhempap, kereta berkenaan mungkin menimpa tiga pelajar kolej berkenaan yang berada atas eskalator, menyebabkan Siti Nordiana tercampak ke aras bawah. Siasatan awal mendapati Nor Atikah yang tidak cedera berjaya keluar dari kereta dan melarikan diri,” katanya.
Beliau berkata, lelaki yang dikenali sebagai Sabri, dipercayai kenalan mereka turut melarikan diri dan polis sedang mengesan mereka.
Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Kelantan, Shahril Yusman Md Yusof, pula berkata siasatan awal mendapati kereta itu jatuh daripada ketinggian 20 meter.
“Kereta terbabit terbabas lalu memasuki siling di aras tiga sebelum terjatuh dan terbalik di celah tangga bergerak di aras bawah,” katanya yang mengetuai enam anggota ke lokasi kejadian.
Seorang saksi, Mohd Jawaidi Moha Zain, 23, berkata ketika kejadian, beliau yang juga Penolong Pengurus Kyros Kebab, yang terletak bersebelahan eskalator sedang melayan pelanggan.
“Tiba-tiba, saya terdengar bunyi dentuman. Saya sangka ada kebakaran di tingkat atas, tetapi amat terkejut apabila sebuah kereta terjatuh dan terbalik di celah tangga bergerak depan premis saya.
"Kejadian menyebabkan orang ramai menjerit ketakutan. Saya meminta pelanggan menyelamatkan diri kerana bimbang kereta terbabit meletup dan terbakar," katanya yang kemudian menutup premis perniagaan itu.
Beliau juga mendakwa melihat seorang mangsa yang terbunuh terjatuh sehingga menyebabkan pelbagai barangan peribadinya bertaburan.


tu lah kish yg sy bc..ktenyer dr sumber terdekat..mcm2 spekulasi dibuat..huhuhu...berita kat tv pun cite slh..ahhahaha...
pe2 pun..lau nk cite lebih lagi....visit blog ni...


pemandu kereta..norain..


mangsa..al-fatihah



ni ler bumbung yg drempuh..slh siapa??..


dummm....dasyat..menakutkn...

bile tgk darah mangsa...kerete rmuk..tringt lak time ak eksiden msuk gaung thn 2004...tragedi tu btl2 tgl ksn kat ak cz smpai skrg scars de lagi kat muka...even xnmpak sgt..tapi btl2 wat ak lebih bhati2..smpai spe2 yg nek kete ngn ak, msti ak bwk slow...my sis yg dlm lesen P tu pun lju lg dr ak...hehehe..pe2 pun mama suke nek ngn ak cz ak nmpak lebih cermat dlm memandu kerete..hehehe...7 hr 7 mlm ak ngis ms eksiden tu..pntang de org dtg mlwt, trus nangis..& ak hmpir nk benti poli time tu cz ak malu nk g blajar ngn muka gtu...
dats y lau skrg ak nmpak eksiden kat jln rye, smtimes, ak menggigil smpai xleh drive...
pnh stu ms tu, dpn mate ak 2org bdk pmpn kna langgr kete, tpelanting mcm bola ragbi kna baling bebb!!...jtuh ats jln trus terseret..kat muka lak tuss..dpn mata ak...
sk trus gigil..then dh xleh drive...
stop tpi jln..cari ketenangn...time tu srg lak tu...sgt menakutkan..
& dsbb kn itu jgk, ak kureng berkeyakinan nek kete ngan org..hehe
lau ngn WZ, ak yakin but lau kowang de sme ngn ak time tu, kowang dgrlah bunyi2 murai dok komen wz drive..
pdahal kwn tu drive ok jek..
brek dkt sgtlah, cptlah brek, brek jauh2 lah..mcm2 lah..
FOBIA

k lah...mandi lum g ni...nk msuk tgahari dh ni...
adik syasya dh men kat bwh..mama de kat bwh...
okies..
cau....kui..kui..kui...

simple n3..

berita smlm sdikit wat ak tkjut cz WZ smpaikn brite KBmall runtuh..opsss...sgt menakutkn....upenyer2 si penyampai berita tlh mndapt mklumat yg slh..hehhe..but tetap de rs sedikit kesedihan cz pe yg ak dgr, 2org mangsa meninggal..siapa?..apakah beliau org dlm kereta tu??..atau pengunjukng kbmall??..sgt menyedihkan...
juga sedikit kesyukuran cz kite semua bkn mangsa itu...sempat gak termenung pkirkan MATI...kite xtau bile kite akan mati....xsemestinye mati sbb sakit....mangsa kejadian smlm xmenyangka die akn mati dlm keadaan camtu..kita??...da kite pkir??...sme2 patut direnungkan...
ak lak..byk sgt impian ak xtcapai lagi..
jasa ayah bonda blum di bls..
jasa kakak adik pun sme...
impian2 ak nk kecapi kebahagian bsama tsyg pun ntah mne2 lagi..
jauh lagi smua tu...
pe2 pun, lau mangsa kejadian islam...kita sme2 sedekahkan al-fatihah..
lau pkirkan khidupan..byk sgt impian kn..
kite tgk org tu..tgk org ni..mampu ke ak nk jd cmtu...sebahgia tu??...secantik tu??..sekaya tu??...
huhuhuhuhuhu....bleh gile pkir..heeheh..tapi take it easy...
lau org mampu kecapi semua tu..npe kite xleh...itu jek prinsp ak...
sjk akhir2 ni rs sedikit bosan lah n3 ak..but xdek idea nk cite cz rutin ak ari2 sme..
heheeh...
arini juz nk jmp DR.roslina....
mata ni bengkak semakin besar..buat ak rs tkt sgt2....
hope xdek pe2...
okies..
chow..
nk mandi
heheheheh...

srg lagi...

05 DIS 2009..
tarikh tas tu, srg lagi membe ak tunang..tahniah yerk syairah...smg ko bahagia kekal ke akhirnyer ngn encik tuanngn ko ek....ak bile ??..bile??..bile??...heheh...ak cm mampu tersenyum..wink..akn tibe waktunyerrr....(even lam ati ni sgtlah rs dri ni dh tua cz membe2 sekeliling kbnyknnyer dh tuanng & tgu nk kawen jek)..huhuhuhu....

lps geram..

Siap kms umh..breakfast..huhuhu...tgk knan kiri..line clear...xdek anasir2 penganggu bile ak nk online..heheheh...on YM..yes...bleh..biaselah broadband lembap..kompius ak...tension broadband lembap ni..nk online pun mls....tgk blog...alhamdulillah....lancar..leh n3 story..heheheh...
dh hmpir 2mgu ak cti...bz kew??...bkn bz pe pun..biaselah..waktu cti ni..hidup ak ala2 housewife lah..bkn desperate housewife ek..hehehhe..but i like dis story..rutin ak, bgun pagi, kms umh..tlg mama siap breakfast..mandi kn si kecik 2org tu, kul10 lebih...ms tok tdo si kecik srg tu plak...siap..rehat jap..mandi lum lagi..di tmbah plak musim2 banjir ni..sejukk bangat mau mandi pagi hari..so, lau xcecah tgahari..ptg lah jwbnyer mandi..smpai wz kte, kamooo mandi skali sehari kew..hahahahhahahaah...betul..betul..betull!!!...
ms cti ak dipenuhi dgn borak2 ngn mama & abah, jmp sdare2...layan si kecik ni....
seminggu yg leps, dok umh kok lanas cz sepupu spapat ak smua tau ak blk, so, suke lah nk menyusahkn ak...nk ikut blk umh ak..so, ak yg mmg suke layan dak2, bwk jeklah diorg lpk umh ak...bgun subuh dh xtdo..sediakan breakfast, kemas umh, sediakan lunch, pastu dsbb semua nyer kuat2 mkn, kna sediakan kuih2 lah plak tok petang..dan disbb kan lagi ak ni pandai sgt wat kuih, ak wat jek lah cekodok, goreng keropok...seronok jgk layang diorg cz msg2 dh meningkt remaja..mcm2 cite sal diorg kat sekolah, asrama diorg kongsi ngn ak...
kamis lps smpatlah bwk diorg kuar jln2 smbil ak ngn wz nk dating skali...bwk adik wz skali..tu pkara biase lau kami dating...dating secara berkumpulan org kte...heheeheh....pening kepala melayan anak2 ni kat kbmal...nek kat tmpat toys ats tu..bis duit wz diorg pau men geme tu...ak senyummm jek..heheh...nk pau ak ngn wz men bowling..huahauahuahu...lenkali yerk syg2 ku..cik ida ngn cik bay xek duitlah syg nk blanje kwang byk2...tapi hepylah bwk diorg jln2 wlpn pening kpala..hehehe...
b4 blk, g tesco jap belikn brg2 dapur ak ngn wz...stu2 nyer saat yg kdg2 uji kesabaran ak cz wz lau memilih brg dapur, sgtlah cerewet...habis ke ingredient kot die bc..hahahha...
xdek lah seronok sgt life ak time cuti ni cz ujan memanjang..plan ngn mama nk g lata la..nk mandi kolam air panas..entah bile lah leh g....plan lagi nk g lata tembahakah..pun ntah bile lah g...hehhehe...


actly, ak nk kuar ngn parent ak, si kecik ni...nk g beli kain als tok bju kurung...ak nk jmp dr, haslina..nk wat appointment pe yg patut..hahahhaha....mata ak ni semacam semakin membesar...mula runsing...k lah..ak off laptop dulu lah..semua dh siap..nnt smbung citer lagi ek...
lau kowang rs xsyok bc cite ak..leh klik X k..heheheh...
dadadadadda....

xtau..

xtau nk letak title pe..juz nk ckp yg lem tul x n3 cite..byk sgt nk cite smpai xtau nk mne dulu...so, solution nyer....ak stop dulu...eheheh..ni ak kat umah quarters abah aku kje..esok ak lik umah ak sndri kat kok lanas..ak n3 semua cite..lau smpat r..hehehe...
pe2 pun byk prog cuti ni..rs nk hang out ngn cik zatul, cik hazwiza....selasa ni jmp kak eja jap...huhuhuhuhu....bloggers, jom hang out..bosan bangat...hehehehe

ishhhh

sakitnyer hati nii....
kenapalah time ni...
slalu slh time...
sakitnyer hati...
sje nk sakitkan hati ak gaknyer...
geram....

kEsihaTan

time ni sgt2 perlukan bdn yg sehat utk pe??..
study dh settled tp byk g kje..
even ak dok umh sewa, kna lah kms umah..
bju menggunung dh byk...
ak xsehat, de ke makhluk tuhan yg sudi nk bsuhkn..
xdek kot..
nk anta dobi??..  Wahh !!  bkn ak lah tu lau anta dobi...
ak lbh suke bsuh tgn even bju ak ps bsuh xlah sewangi anta kat kdai sbb ak ni ade stu penyakit pelik...
xleh bau manis...xleh bau wangi pelik2..
lau dulu ak bsuh bju pastu rndam lak lam soflan..
skrg, leh pengsan ak lam blk air tu lau gune soflan yg ak gune sllu..
so, ak juz bsuh gune sabun...tapi bju ak xpenah lak bau bsuk cm sesetngh org tu bsuh..siap celup soflan but still de bau lagi...
ni ngah tgu kakyong nk bwk ak g klinik..smpat lah n3 skit cite..
dr pagi td...ni baru bgun..2pun kakyong paksa ak nkg klinik..waaaa...
xtahan...sakit segala..
cne nk balik kg..balik kg??..
tiket??..
uwwaaa....
lagi sakit kepala lau pkir gni..
2lah, xnk bwk kete..sem2 lps xpenah de mslh sal blk cuti...
xle jd..sem dpn kna bwk balik..
demi kepentingan dri..heheheheh..
huh...peningnyer ngadap lappy ak ni...
kakyong, cpt....
xlarat..leh plak cuaca pns arini...
time org xbsuh bju ni lah cuaca ok...
bile lah ak nk balik...
sakitnyer kepla..sakitnyer hati lau pikir....
kesihatan...sila lah sehat cpt...
shafiza xsuke camni...
arini, setitik air pun lum msuk perut..
oerut ni rs kenyang jek..
sakit kerongkong kot..
rs xnk msukkn mknn langsung even air...
aarghhh!! tension..tension....
kaki dh menunjukkn ciri2 nk baik...mayb asik kna hujan skrg ni...berasid...hehehe..
sbr2.....g klinik dulu..mkn ubt ek....
doa banyk2 ek cpt sembuh...xlarat..npe jd time ni..
kn sllu ms kat kg bru demam...
x aci...bju cmne??...moto??...adusss...sakit kepala ak..
k lah...jmp lagi...
nk g klinik....
daaa.......

afTer 13 years...


akhirnyer....ak jmp balik die..sgt2 terharu..sgt2 hepy...
teacher yg byk tlg ak ms sek rendah dlu...ms ak ngah kenit2 katenyer...
becoze of her..ak suke BI...becoze of her...ak xpts2 asa suke kn BI...
suke & suke & trus suke evn ak xlh bijoksss sgt lam bahasa asing ni but stakat rumate ak suh trangkn smthg @ kakyng tnyer ayat die btl ke slh, ak leh bgtau r...heheeh

To : Teacher Shafariza Mahyuddin

Teacher,
Lau teacher nk tau, ase cm mimpi dpt contact teacher blk...watever pommm, thanks FB cz temukn kami..eheheh.....SHAFARIZA..nme yg shafiza xkn bleh lupe.....ms tu kn shafiza kenit, so bile de org baik ngn shafiza, shafiza hepy sgt & shafiza syg sgt kat org tu...org tu spe??...teacher lah..heehh...pe2 pun yg jd dulu mmg shafiza xleh lupe..time tu syg sgt2 kat teacher....cara teacher ngajar pnh ngn ksh syg...g tuisyen umh teacher....ingt x teacher ajar wat aiskrim....heheeh..beria mkn...bkn nk g tuisyen....seronok sgt2 even pas blk tuisyen tu slu kna kjr anjing....
xlme pastu, teacher pndah..shafiza lpa lah thn bile tu...mula2 contact but lme2 dh contact dh..shafiza de dpt brite yg teacher kahwen..wah...hepy nyer....
stu ms tu, ntah cne, kite ter contact blk..teacher bg alamt umah teacher..teacher anta pic teacher kawen...ngn pic anak gadis teacher 2org tu...heeheh....
smpai skrg pic tu ade...heeheheh....wahhhh...xtau nk kte...rs xsabor2 nk g jmp teacher....kna gak jmp..kna gak jmp....
watevr pon..thanks teacher cz ilmu2 yg di perturunkn..skrg..shafiza ngah bjuang tok jd cam teacher gakss..but nnt x pgl teacher,,,pgl cikgu jek....heeheheh...
kope pasni jgn lost lagi yerk...ssh nk cari...heheeheh....ape2 pun.....syg teacher SHAFARIZA....


itu die....teacher shafariza....heheeh..ngn ank2nyer yg comey2...

teacher, tgu shafiza dtg melaka yerk...xpomm teacher dtg melancong klantan ek..kn dh lme xjmp family sy..eheheh

huhHHH...

bencinyer ak de rs cmni...
xsuke....
knp lah nk kna rs cmni time ni..
4 ur information, its better 4 u..but not 4 me..
ak xleh nk simpan rs ak..ak bkn jns tu..
so, lau ak rs ak xsuke..ak xhepy dgr bnd tu...
ak akn ckp...
so, hope paham...
knp pe yg sllu ak ahrapkn xdpt..
aduhhh...
dh lah rs nk demam..
dengan mata yg cmni...
kaki plak dh mula nk menanah..
aduyai...
malang betul ak rs...
asal lah time ni...
ak de 1 lg paper esok..
plzzzz..tolong wat ak bahagia...
bosannyer...dengn rs nk demamnyerr xsuke2....
xsuke....xsuke....
wake up gurl..!!!!!

mEnU KaMi

wah!!...mcm nk cite sal menu hebat2 tu..heheeh..actly nk cite sal tabiat kami sem ni yg suke melantak megi..tu lah menu rutin kami..megi kari, megi goreng..ak dh sedia jarang mkn ns, dak2 ni de gak msk ns but lauk kompem2 g tunjuk2..but bkn nk story mory cite sal tu...nk story yg tabiat baru kami study week ni..lau org len mgu2 cmni, time dok ngadap buku, tapi kami??..rajin plk menjengah ke dapur..lau dulu megi tu msk 'bodo' jek...tapi sekrg hebat...sedap hga menjilat sudu garfu..


resepi standard :-
  • 2@4 packet megi grg @ megi kari
  • ikan bilis
  • bawang besar
  • cili boh
  • cili sos
  • kicap
  • sosej
  • cndawan butang
  • garam secukup rasa
  • gula sedikit rs tok elak kencing bermanis
  • cili api yg dikutip di fertigasi agro
ingt kami celup megi lam air panas kew??...x lah..kami de style mskn kami r...bile bowing menjelma di lubuk fikiran (pe die ayat ni??..)..bile mata dh xberapa sanggup untuk menatap buku tapi 'bermuka buku' bleh lak berjam2 smpai sunyi bilik ni...aktvti terbaru kami, grg mee mgi, wat cekodok..heheeh..muka pun semua dh kembang2 jek...resepi ats tu pkai campak2 jek lam kualiti....pe2 pun..mmg sedap r...


tapi ni de lagi stu menu terbaru dr kakyong ngn mija...penat lik jwb exam td, ak dengan rasa bhagia mentidokan diri ak...ngah syok layan mimpi, mija kjut mnt skit daisy butter...amiklah...aik, nk wat pe ek...dgn mata yang tidak mampu untuk dibukakan, smpatlak ak tnyer, hang nk wat pe wei, awat hangpa xtdoq wei??...kami nk wat 'ehem2'...tkezuttt ak...biar btl...even terkezuttt tapi dsbbkan kemengantukan masih menebal dlm dri, ak smbung lik tdoq...tapi dlm dok bertido ayam tu, ak pkir gak,btl ke kakyong ngn mija nk wat 'ehem2' tu...xpnh lak ak dgr diorg pndai wat bnd tu..ish...kompius ak.....lantaklah...asal ak leh mkn...wah!! dh siap mimpi2 'ehem2' dh...hehehe...dkt kul7 diorg nek bili..bagun ida..mkn ni...aik,tadi kte nk wat 'ehem2' tp asal ak bau cekodok jek ni..ohh..xjadi...ak membangunkan dri ak dan membasuhkan muka jek r..sat g lau dok wat lembut lembai, abis lak mknn tu...so, dengan rs seperti srg putri cz bile mata ku dicelikan, kulihat makanan terhidang..heheeh...terkejut gile ak tgk sebahagian mknnlam pinggan tu..aik, pe die tu wei??...dgn muka terkezuttt...hahahahahahahaha...gelak guling2 depa ni...ape die tu wei??...ak ni menambahkan kekompiusan dri ak...yg sebahagian tu ak tau lah cekodok...yg sebahagian lagi tu ape??...dh lah ak di landa mamai, mata pun terang2 lampu jln yg hampir rosak tu...ak mimpi ke ape..depa ni msk pe xtau....dok gelak awat xtau.......Mmmmm..xpelah..ak dengan megah menjamu selera...ape yg kakyong ngn mija msk ek??....heheeh......
kalini ak n3 'ehem2' yg 1st diorg wat...kowang cb teka lah..ak pun xlalu mkn...hahahha...nek bulu roma ms ak telan bdn ttu...heheheh...



cube teka siapa ak??..heheeh

Get Ready..


packing da stuff..
buy a new dress..
bla..bla..bla..
4 wat??...
hahahaha..
sgt sengal...
lmbt g r G nk g Kuching..
kot hg mati dulu xtau..
uwaaaa...uwaaaa..
actly, destinsi tok our hliday is Kuching..
tapi lmbt g..hehehee..
next sem holiday..
heheeh...
de 6 bulan g nk prepare..
xperlu kot g hg nk balik cti sem ni nk packing all stuff..
yg paling sgt tidak di perlukan adalah "ak nk beli jacket yg nk p luar negara tu,yg bulu2"
hahahahha...
u r so funny lah mekgi....
watever pom..sbr yek syg..kite g next sem holiday..
bkn sem ni...
ak risau gak hg ni,kang silap2 blk cuti nk bersedia kat LCCT tu...
heeheheh...
hope pnjang umur..dpt g sne...tu jek leh doa cz mne tau kn..pendek umur...heheeh...
byk g amal jariah xwat ni...
thanks Syairah..
pulun smlm booked flight tok kite semua....





perlu ke map ni??..xkot..jln2 jek..





 kuching scenery..



kuching waterfront





ya..ini die..tgu kami yerk..hehe


meow..meow..!!


mlsnyer nk mandi..skit kapala jwp paper msk arini..
uh..uh..uh..
WZ lak punyer jauh g mkn ikan bakar..
nnt lik kg,kna banje..
xkire..
lau x, merajuk setahun...


de 1 lg paper...next sem??.
wah !! dh sem5..ehheeh
semakin hampir mengejar cita2 ku...
amin..


so??..

Banyak sgt rsnyer bnd nk citer..yg jd semalam, sgt2 menyakitkan hati..xpe...kite manusia biase kn....makanlah ko srg2...betul kte amani..."patutlah bleh dok UPSi senang lenang mcm xdek mslh, xment plagiat, final dpt soalan bcor, carrymark tgi sbb g bodek lect, (xpun smbil bodek burukkn org lain, so, dielah nampak baik)"...dlm brackt tu ak yg kate...heheehehbetul2...syok r die...carrymark sume tgi2 padahal wat kje cam hampeh...msuk lab goyang kaki, borak2..gerammmmmmm...Ya Allah...ak syukur sgt2 ko jauhkan ak dr die....Mmg ak bahagia, hepy ngn kwn2 sekrg tapi geramnyer bile perangai die truk smpai camtu sekali...aduhh...ade jgk manusia cmtu....xpelah..biarlah...g pun hidup die tu dh xtenang sekarang...sebab die wat muka bebal tu jek yg leh nmpak die tenang..padahal lau dok kumpul bdk2 batch kami, spe nk dok ngn die...xdek..ohhh..silap2...ade srg tu...tu mmg sesuai ngn die...mmg elok die kwn berdua...ko tipu ak, ak tipu ko..dua2 kaki penipu...heheeheheh....
Mohd Khairul Azmadi...sowy sgt2 smlm...ak tau..slm ni, ak kwn ngn mu, ak xpenah ckp kasar...maksud ak...xpenah kuar bnd2 xelok..tapi smlm ak kuar..Ya, betul kte mu..ak patut bermurah hati...mu xdok tempat ak...mu xrs pe ak rs...sakitnyer hati ak ni...ak maafkan die..bkn ak xmaafkan..ak maafkan..mu sndri tau kn, mcner rapatnyer kite bertiga, mcne cara kite btiga kwn??...mu tau kn..tapi de slh srg yg tikam blakag..sakitnye ak yg kna tikam..mu xtau....sowy sgt2..ak ckp kasar....ak xtau nk wat cne...bile ak ingt blk pe die wat ak, ak jd moody, jd marah, jd bengang + bangang pun de..dats y ak rs mlm td ble mu suh ak jd srg yg bermurah hati, ak rs mcm mu kate ak jahat sgt2...ya yoe, ak xsebaik die mungkin..tapi ni ak..ak xpandai nk sorok pe ak rs..ak ngaku mulut ak laser bak petir time ujan musim skrg ni..tapi, biarlah laser camtu jek..tapi petir ak ni xpanah org xtentu pasal..tapi die..abih sume org die panah....kasarnyer bahasa ak semalam, ak ngaku ak slh...ak xtau nk terangkan cne lagi..mayb mu nmpak ak buruk, mu nmpak ak jahat..tapi, mu knl ak siapa...2tahun kat cni..spe laki yg ak baik..mu...mu knl ak kn??...ak harap mu paham...mu jgn risau..even ak de prob ngn die, ak xpenah g hasut org len xbg kwn ngn die...xpnh..xpenah ak wat gtu..ak xpenah halang spe2 nk kwn ngn die termasuk mu...tu hak msing2..tapi untuk ak..dri ak..ak rs xmungkin ak leh trime die sbagi kwn dan jauh skali sbg kwn baik.... ntah lah yoe...kdg2 ak xtau dh nk cite ape kat mu...pe pun, ak dh maafkan die..mu jgn risau..ak pun manusia biase...bkn de kuasa ape2...cm tok kwn balik, xlah..tu jek...hope mu phm....

tu cite tok YOE..heheeh..ni cite sal ak lagi..arini bgun tus mandi..plan nk study r konon..but laptop on, trus rancak berborak...heheheeh..skrg dh kul10am...dh sejam ak borak..aduh..byk betul citer...
tapi nk study dululah..sbb paper esok pagi..mlm ni shafiza xleh tdo..nk menghafal..lau shafiza tdo, bgun sok syafiza jd xingt..huhuhuhuu..shafiza.shafiza...apelah awk ni.....
k lah..time to study....
eheheheh...



perlu ke ak edit pic ni..aduh...nyampahnyer de 'da evil' tu..pic ni bkn nk tunjuk die but nk ajak korang2 g men kayak g..heheeh

bUsAn

xdek kna mngena ngn tjuk
actly ak windu bangat sme itu WZ
nmpaknyer lik kg kali ni ak lik dulu kot
die xtau lik ble
thesis !!  thesis  !!
dh lah sem ni xbwk kete..
uwaaaaaa...

MyEm0.Com

sshnyer nk balik..
arini dh 10, esok 11, lusa 12...xlme lagi 16..
pe de ngan trikh tu?/
maknnyer ak dh merdeka tok sem4 ni
so, bile ak nk beli tiket??..
WZ mnt ak bersabar & die akn bg result bile die akn lik
WZ, jgn kamoo xblk raya ni sdh lah
cikgu rotan lau kamoo xbali..
nk merajuk setahun...heeheh

MyEm0.Com

byk tempat nk beraya ni..
wah!!
heeheheh
dh..stat nk study..
makcik ngn mija dh siap bc yasin dh..
ok..
cayyok!!!

ConVerSe....


converse..
kemana kau menghilang..
knp org tu curi kasut ni..
pastu jap g ak nk jogging pkai ksut pe??..
selipar jepun??
selipar jpun pun die curi sebelah jek..
bleh ke pkai sebelah..
ade ke org gelakkn??
rs xleh trime hakikat..
even kasut tu dh 5thun ak gune..
ishh...
giler r..
lme tul...
bln 8, 2004 tu beli...
tapi die byk bjasa..kemana pergi ngn die...
uwaaaa....
ni in progress nk trime hakikat yg kasut tu akn jadi milik si pencuri...
sengal nyer pencuri..
sian bdk2 umah ak hilang kasut..
rumate ak pun xleh trime hakikat..
crocodile bru beli dh kna rembat...
hahaaha...
baby lagi kasut die tu..
baby lah sbb xsmpai setahun..
ak nyer kasut dh sek tadika dh..
CONVERSE dlm KENANGAN....!!!


simpanan nk beli SLR (lmbt g ni..smpan jek skit2), HP nokia (perlu ke?..), Skin Care ngn Kak Eja...bla..bla..bla...kna wat tambahn lak wat beli sport shoes (nike?..Adidas)...aduyai....
WZ..tolong kje cepat2....heheeheheh
bkn xnk beli yg murah but ak lebih senang beli yg brand cz beli skali jek..tgk r...ak leh pkai 5tahun...
tu x...pe2 pun...
tahniah pencuri..anda berjaya...
lau ak jmp ko, ak cincang2..
bile ntah nk jmp..
rumate ak xmaafkan seumur hdup...
hahahaahah..
klakar2...





sygnyerrr ak kat kasut ni...ngek..ngek..pencuri ngek...


sAbAr yErr..

td smpat gak terjah blog mysis..
wah !!
mr.f blanje pizza r..
ohhh..ms time ak ade, die blnje mkn bihun sup jek ek..mau kna ni..
lau tau, ikut jek cdgn WZ nk pau die lepak kat kopitiam aritu..
xpe2...ak lik ni, akn ak jlnkn misi membalas dendam..
WZ, kite pau mr.f ngn kak long nnt tau.
jelezzz ni...sedapnyer...
ak kat cni belasah megi jek ari2..
nk sedap skit + telur + sos..
heeheh...
tapi sronok tgk sppu2 ak, yg dh mcm anak buah ak dh ak anggp..
sgt close...
dh besar dh..dulu ak cubit2 jek..skrg dh sme tgk ngn ak kot..
xpun sme tgi ngn mysis lah (mysis ni kecik ceot jek)..
heehehe..
k lah, nk smbung study..
xsabar nk blk...
cauu...

B URSELF


jd lah dri anda...baik ke prngai kite, buruk ke prangai kite, lebih baik jd sndri..manusia leh berubah tapi lau kite buat2 brubah sbb sesuatu, nothing..mcm xdek ape2....xkn lme..akn tnjuk dri kite siapa...xcaya cube lah..jgn sbb nk kn sesuatu, kite brubah...brubah trus xpe...mmmmm...pe lagi ek nk merepek....byk nk tulis but xsemua leh cite kat cni...heehehehhe...pe2, jadilah dri kite sbb lebih senang kite hidup dgn dri kite....tul x...biarlah pe org nk kate...lau org nk kawan ngn kite, kwn...lau xnk..lantak ko lah..ko xkwn ngn ak pun ak xrugi ape pun....bkn duit bulan2 ak, ak mnt kat ko...so, pkirlah..lg stu, jgn sbb nk jge ati org, kite sakit hati...dlm stu2 situasi kite leh jge ati org but lam situasi len, lantak ko r...lau dh jge ati die kite yg skit ati, wat pe..so, ak lebih senang wat xtau...ko rs nk ok, ko ok..ko rs nk x ok, ko punyer psl..ak tetap akn truskan idup ak. dan ak sndri pun, sbgai manusia yg xperfect, de ms ak xok...so, lau ak x ok, ak xharapkn kowang nk paham keadaan ak yg xok..so, kowang xpyh wat ape2..senang kn..ak akn ok sndri..heheehh...buruk kn prangai..but tu lah ak...so, xperlu kowang nk anyam ketupat kilo2 lau ak xok..heeheheh...wahh..senangnyer idup..ehheeh..senang ke??..byk cabaran...besnyer jd baby...jd budak....xdek mslh kn..mslhnyer, ble kwn ajak men, xnk men, gaduh..blk bgtau mama kwn tu xnk kwn ngn kite, mama pujuk..wah..besnyer....ak bosan nk bc agro..dats y merepek gni ni....k lah..smbung lik study....

kEnA mrH...

12.20am
pnt gile dok bc agro..byk sgt bhs saintifiknyer..
capsicum lew..ipomeria lew..ape2 lah..
tawakkal jek nnt ak jwb
bc dh bc..sekurangyer xlah ralat sgt..heeheheh

nk ilangkan bowing, tbe2 rs nk kcau WZ study..
ak tau..kompem kna mrh..
tapi biarlah..skurang2nyer ak ilang bowing..

col skali, xpick up..col skali g, die pick..
'de pe??.." (takutlah plak)..
'xdek pe, sje nk ckp 143(kat die ak ckp maksud dsebalik r)eheh..'
'ish..ish..ish...tu jek??..gelenyaaa molek..'
heeheeheh..sah2 ak kna mrh..(mrh2 syg tu)..
'ok2, byer (dgn gaya kalut ak nk letak,tkut mkin byk kna mrh)"
'nnt dulu..ckp skali lagi'
alamak..segan tbe2 lak nk ulang bnd tu bile disuruh..
eheheheh..
'143 (disebaliknyer) (dgn gaya ak lew, ak mne romantik)"
'Ya Allah, xromantik langsung, cubelah manje skit,td nk ckp sgt'
aduyaiii..ak nk kna kan die, die kna kan ak blk..
rumate ak lak leh gelakkan ak plak..
rumate ak xpelah romantik, ak ni ckp cam petir..xreti nk manje2..cne nk wat dh xleh..
'xkire, ckp gak manje (dlm ati ak pe kes balak ak ni, bkn die xknl ak, xreti manje2).."
nk xnk dengan muka sengal ak ckplah gaya paling romantik ak..
guling2 rumate ak gelak..
tu pun still lagi bunyi petir tu..
bis romantik tu bg ak...
hahahahaha...
xpe2..kamooo berdua gelakkan ak yerk..
heehehhehehe...
naik bulu roma ak ble ak ckp ala2 manje td..uweeekkk!!

time kash b denda gtu...
heeheheh..
k..nk smbung study..
cau....
12.28am


tiade kna mngena pic ni ngn cite ni..urghhh!!

MungKinKah...

bleh ke ak bis kn study agro 13 topik ni arini...
sok dh ari masak...
2hari....
aduyai...
cayyOk!!!



gemokknyerrr!!..time ni..hehe

terap...sek kito..

aduhh..kecewa....terap gu kito..
kaloh berat wesss...
nerap lah sek kito wes...
abihnyo bakar..aduhhh..
merah panas membara..!!!

kEnaPa aKu??...

Knp mesti ak??
knp ak yg kau pilih tok jd mangsa kau..
ape slh ak...
bkn ak yg khianati kau selama ni...ak hanya biarkan kau bahagia tnpa da skit pun rs nk menyakiti kau...
tapi knp kau buat ak cmni..
kau tau x, dh 3 hari ak terseksa..
perlu ke ak lalui semua ni di waktu ini??..
sakitnyer hati.
bgun jek pagi, ak harapakan ak seperti sediakala tapi..ak tetap punya rs yg sma..
knp??..knp ak??..knp ak jd mangsa kau??..
knp x org lain??...seksanya menanggung??..
rs nk demam..nk teriak..
xkn kau xdpt bezakan siapa yg khianati kau selama ni..
ape kau buta sehingga kau xdpt bezakan antara ak dengan yang lain??
butakah kau...
ak betul2 terseksa oleh perbuatan kau...
andai ku boleh undur masa, akan ak cuba khianati kau sepuas hatiku..
jika ak yg tak bersalah tapi dapat faedah, lebih baik ak khianati kau..
bru xsesal ak bile kau membalasnye..(ayat pe ni??..)
ape2 pun..ak hnya mampu berdoa...
semoga pe yg ak tanggung hilang secepat yg mungkin..
Ya Allah...Bantulah hambamu yg tidak bersalah ni....
smpai bile2 pun ak xkn lupa perbuatan kau..
ingt !!  ak xkn lupa dengan ape yg kau dh buat kat ak..
andai kata ak terjumpa kau secara sengaja atau pun tidak, kau atau pun kerabat kau..ak akan balas dendam sedendamnyer...
ingt...ingt !!!....


JAGA KAU SI LIPAS !!!!
LIPAS MENGONG!!!


bkn ak yg dok pukul ko lau ko msuk blk ak, tapi makcik..
bkn ak yg tangkap ko pastu smpan lam plastik ble ko msuk blk kakyong, tu kakyong..
tapi asal ko g kencing kat mata ak..(makcik ckp mata ak bengkak kna kencing lipas)
punyer bsr toilet umah ak, kat mata ak gak ko g kencing...
patut ak bgun pagi tu, ak rs basah jek mata ak..(yeke??heheeh..nmabah crite jek ni)..
nk kate toilet ak kotor smpai ko xgeli nk msuk kencing lam tu, xplak kotor..
bersih dan wangi jek ak tgk..
ko mmg hampeh...
mmg xsakit..tapi ko xtau..sbb ko...
pandangan ak terbatas..bile ak tgk bulatan, ak nmpak separuh bulatan..
xke seksa tu...
semua tnyer npe mata ak..nsb ak jns slumber..
jwb jeklah de bnd kencing..
heeheheheh...
sempat lak kna usik..'benda kencing ke ngintai org kencing??'..
hampeh...
mmg xsakit tapi kebatasan ku untuk melihat telah di sekati..opsss...ayat xleh blah..
ko mmg jahat, degil, nakal, mengong !!..
sakit ati ak...
ni tgk ak calar2 ni..ape ko gak ke yg calarkan..
kan tgk ko ak tgk cam tajam jek...
heeheheheh...
geram...
GERAM !!!
SIAP KO PASNI !!!



tgk lew tu kerja SI LIPAS !!!


up