:-(

Salam,


Saje cik ieda buat title tu sebab kebuntuan idea..heeheh...
Lama gakkan cik ieda tak update blog..
Janji2 mau post tentang itu itu itu pun belum terlunas lagi...
Buat masa ni, cik ieda sibuk siapkan segala tugasan sebab cik ieda plan nak balik awal ---- isnin...
Matyoe gonggeng ajak balik khamis naik kete...
Lambatnya.......................................
Tengoklah..kalau semua keje siap cepat..cik ieda balik isnin..
But...baju sebakul xbasuh lagi...baju nak bawak balik xkemas lagi.....
Banyak upanya keje nak buat yek...heheh
Oklah..cik ieda nak sambung segala keje2 yang masih tertunggak..wah2...macam bil tertunggak pulak..
fobia dengar tunggak2 ni..heeheheh
Ok....Jumpa di lain hari dan waktu....
Daaaaaaaaa.....


Nota Berkaki : Mau tunggu salam perantau dari encik tunang..hahahahahaahah...


* ni en.tunang bersama basikalnyer yg berharga 20pound, sgt poyo -- teringat jejaman cekolah kan??.. *



* sgh sernok en.tunang & rakan2 bersiar2 -- sangat menjelesi *



* Dasyat sungguh -- kalau kat malaysia, xdipandang looo ladang camni..haha...cun2. *



* ini en.tunang cik ieda dlm kelas ok.. --- awat pkai kemeja, smart ngat eh..ehehhe...belajo2 -- pantang nmpak kamera, tengah berlari pun sgp benti *



* ok..ok...kamooo dh kurus tapi..but....heeheheh...pikir sndri yerk..hahaha *



* seronok plak yerk lepak2 kat rumput gitu --- dok obersi ni, mcm2 bleh jd kan...heheeh -- men psg2 tayar ke bang..hahaha *


* kan cik ieda dah kata -- semak pun ok wat...obersi punyer psl..lau kat Malaysia...semak pale otak tengok semak...*


***************************************************

Edisi Terlupa : Kalini penuh ngan gambar en.tunang ok.... tapi jangan lupe..kepada en.tunang....bawah ni pic cik ieda plak..huhuhuhu

*
*
*
*
*
*
*
*
*


* azzara cotton da macam2 pattern tok cotton..sangat2 cantik....untuk en.tunang, cik ieda mau di atas ya...xdapat blouse ZARA pun tak pa...dapat cotton ni pun ok kan??...sila2 singgah situ yerkk..heheeheheh....cik ieda berpuluh kali jenguk blog tu tapi xberpeluang lagi nak beli..tapi 3 pattern ni berkenan dihati..huhu

Gud !!

Ok...disebabkan cik ieda selalu masukkan video & yang seumpama waktu dengannya....cik ieda rasa lagu yang dok secara automatik berbunyi tu tak sesuaikan...So, cik ida dengan ini telah menyediakan Mix.box tu ek...lau nak nyanyi klik aje ye..ehehehe...
Zaaassss...

:-)

Salam,

10minit sekali ye cik ieda updated blog..hahahahah!!!..
Niat hati ni sebenarnya nak wat xment..... tapi..tapi...tapi...
Tak pelah...
Semoga pertolongan cik ieda dapat menyenangkan mereka-mereka semua...
Cik ieda dah rasa susahnya buat keje2 tu...
Tolong selagi mampu walaupun terpaksa melayan karenah mereka2 yang ketakutan tu time nak print..eeheheh

(stuck kejap idea cik ieda tika ni..cz mek jema baru pas print..eheheheh)...

Nak cite apa ek tadi sebenarnya....Alamak...lupa leeeeee....
Ooohhhhh.....semalam kat wall Fb de satu video budak ni.... Tabik r....HANA ZATIE...
Time tu cik ieda ngah skype ngan en.tunang yang jauh di mata dekat dihati tu....eheh
Tibe2 jumpa video tu...apa lagi..layanlah nyanyi sama.....
Best lagu die...suara pun ok..... Soalan yang sama mungkin akan ditanya oleh anda2...
Apakah dia pengganti Yuna masa akan datang??..
eheheeheh.... Tapi cik ieda selalu terpikir...Lagu indi ni lau suara yang sangat sedap macam cik ieda ni nyanyi pun ok gak ek..
Tak payah nak tunggu ada suara merdu cam SN.... heeh...
Jom...Nyanyi sama2....

"tepuk amai2 belalang kupu...tepuk biar ramai, nanti mak upah tutttt"

Silap2...Jom nyanyi same ngan cik ieda lagu ni....Tajuk pun pelik dah....

*150Juta*

video

Mesti kamu2 nak nyanyi xtau lirik kan...Ok2...cik ieda sediakan lirik sekali yerk...

LIRIK - 150Juta by Hana Zatie


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"

"Aku lagi kenal dia"
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

"Saya mungkin baran tak kira masa"
"Tapi saya tahan kalau yang salah saya"
"Saya mungkin saja keras kepala"
"Tapi saya manja bila kita berdua"

"Saya kenal sayang saya"
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

Beskan lagu ni...Yang nyanyi pun sempoii jek...Xtahan ade backup dancer...hahahaha...Lawak2..Budak U mane lah dia ni..Tabik...heeheh...
Sambil skype ngn en.tunang, ulang2 kali cik ieda nyanyi...1st, 2nd, 3rd...Ok2 aja...
Msuk yg 4th....en.tunang kata "awak, kalau awak xnyanyi lagi bagus".....
UUuuWaaaaaa!!!.... Sangatlah jujur en.tunang cik ieda..Huhuhu....
En.tunang kata, lau die puji cik ieda, dikira die hipokrit...penipu..hahahah....Sangat terharu ok kerana kejujuran awak yang MELAMPAU..huhuhu....
Nasib cik ieda jenis slumber jek...nyanyi...nyanyi & terus nyanyi...
Tibe2, cik ieda jerit2 panggil dia, tapi dia wat slumber jek.....
Upenyer die dh off mikropon dia...sangat hampagas ye awak..eheheh...
Tak peee...cik ieda dah penat dah nyanyi sorang2...cik ieda rasa sedap jek suara cik ieda..eheheheh...(edisi perasan)..
Ok2...stop....
Mau menunaikan segala kewajipan.....

Hari ini saya..

Salam,

Baru nak taip 'gud munim'...
Ternampak pulak jam kat hp....
OPpssss....melampau kot lau ucap 'gud munim'...hahaha..
Dah 12.55pm dah ni....
Melampau cik ieda tito.....xhingat dunia...
Ya...sejak akhir2 ni susah sangat nak tito awal..
Puas dipaksa mata ni tapi tak nak gak tito....
Sakit kepala2....
Dekat2 nak sahur baru leh terlelap...
Bangun sahur mata separa buka, ala2 sepet minah cina..
Pastu niat memang suci murni...
Tapi terkubur begitu sahaja...heheeh
Pas sahur, subuh terus DUuuuMMmmmm!!!!
Tak boleh tahan dah mata ni...
Andai di sengkang dengan baang mancis pomm....
Kompem tertutup gak..eehehe..!! 
Sangat istimewa kan perangai buruk saya...
Mulai esok, saya kena gagahkan diri jugak buat macam selalu yang lepas2.
Bangun jek terus mandi...
Baru segar yerk...
Diperam air liur basi kat baju tu, memang r terasa nak tito balik..ehehheh!!
Oklah....Sekadar simple post...
Amik mood nak wat xment..
Terkejut sebenarnya ni tengok2 dah kul1pm...
Ruginya masa2 yang berlalu begitu saja tadi..

 :-(

Oklah....Selamat terus berpuasa dari cik ieda...
Semoga hari2 anda ceria...
Daaaa...!!!

* Nak tido selena mungkin seperti baby & gadis ini...Syoknyerrr... Tenang jekk...!! *


* Bila malam tak cukup tidur, siang tidur kepeningan.ni lah akibatnya..wat xment sambil pejam mata..bleh? *


* But Alhamdulillah...saya tak seOVER budak ni..melampau bangat..huhu... *


* Maybe cik ieda perlukan buku ni...AGAR.. bangun pagi terasa segar kerana tidur yang lena..*

:-)

Takut..takut sgt..sangat takut..

Salam,

Rasanya kali ni tak de pst yang panjang melebar sampai semua bosan muak nak baca ek...
Hayati video ni dulu ye... Cik ieda download dari FB... Niat hati baik untuk berkongsi sama-sama dengan kaum hawa yang lain...
Video ni sendiri bagi kesedaran pada cik ieda.. takut pikirkan semua...

Selamat menghayati : -
video

Banyak keistimewaan kaum hawa tapi kaum ni jugalah antara yang terbanyak sekali antara ahli neraka. Tanpa sedar kadang2 kita langgar segala suruhan, segala salah...
IShhh.... yang sealu cik ieda harapkan rakmat dariNya... dengan rahmatNya saja kita akan ke syurga... Ya Allah... Aku tak layak ke syurgaMu tapi aku xsanggup menahan api nerakaMu Ya Allah.....

Terlalu banyak rasa kesalahan dosa2 yang dah dilakukan sepanjang hidup.... Mengharapkan keampunan dariNya... Ya Allah....Paling terkedu bila "berapa ramaikah dikalangan kalian bermanja-manja suara dengan lelaki selain keluarga??.. "  Tipu kalau cik ieda kata cik ieda tak penah buat..perkara tu nampak satu perkara yang remeh, simple jek kan..tapi??... padahnya??.... mengundang segala... Allahu Akbar.....

Oklah, dah lewat ni...nak masak tak sempat...cik ieda nak ke bazar dengan rumate tercyg..ehehhe...

*Selamat Berbuka *

kaya semakin kaya...miskin terus miskin...

Salam,

Terdetik hati mau berbicara tentang mereka2 itu.... terasa sakit hati ni hanya Allah yang tahu...Udahlah ditipunya kita ni, bicara2nya seperti kita sang bodoh....Apa sebenarnya yang dikejarkan di dunia yang sementara... Sudah berkereta besar, dua tiga biji lak tu.....sudah berumah besar....Anak juga besarrrr jumlahnya.... Wife??... xtahu,.eheheh... tak cukup lagi ke semua kesenangan yang Allah dah berikan.... kenapa mesti nak nagih2 duit dari orang lagi.. Ya, mau berbisnes... mau berbisnes untuk keuntungan bersama ke seperti janji2 tu?? tak kan.. jadikan kami2 sebagai platform untuk kaut semua keuntungan.. Sedangkan kami??... kami bukan semua dari golongan kaya macam kamu... ada antara kami terpaksa berjimat sehingga terpaksa mengikat perut.. tak pikirkan..tujuan kami satu... mau belajar menimba ilmu sebaik mungkin dan mendapat keberkatanNYA dari majlis ilmu tu.

Kami tak kaya.. kami belum bekerja.. banyak yang nak kami pikirkan... mane nak bedak duit makan, mane nak bedak duit beli buku, mane nak bedak duit print tugasan, mana nak bedak duit bayar sewa umah, bil2 (sampai kena potong air umah cik ieda)...banyakkan??... dapat duit satu sem, bunyinyer beribu tapi cukup ke??... sekali makan rm5..kongsi2 masak save lah sikit kot kalau2 makan tu ala-kadar..kalau2 makan yang kongsi tu pun mewah??...gi mana sih??...

Tak mustahil kerana kesempitan hidup, seseorang tu sanggup bekerja gadai maruah...Alhamdulillah andai kerja yang elok, gaji yang halal...menjadi masalah bila terlalu terdesak, segalanya sanggup digadaikan...sedihkan.....
Alhamdulillah cik ieda belum sampai tahap tu walaupun cik ieda berangan nak wat part time, berangan nak nego on9....bukan apa, mengisi masa lapang dan memang cik ieda minat nego2 ni.. Mungkin nasib cik ieda tak sesusah orang len yang akhirnya hidup tak tahu mana hala.....IShhh2.... takut bila dipikirkan...

Berbalik cite atas tadi, sanggupnya kamu jual buku sampai berganda harganya.... Kalau luar jual rm10, kamu jual rm20.. kami tak bodoh... kami tau pikir mane elok mana tak... kualiti yang sama.. rm20 pun, buku tetap postosatat.... (terasa nak marah sangat2)..isinya sebijik sejibik macam buku rm10... tak berkat ke andai kami belajar guna buku rm10??... tak pandai ke kami andai buku rm10 tu yang kami jadikan panduan.. yang beza cuma terletak pada kulit...
Bila semua bijak berfikir, bila semua bijak membuat keputusan, sudah pasti buku rm10 jadi pilihan... rm10 lagi, boleh makan 3hari tok cik ieda...bukan kedekut demi ilmu tapi, kenapa mesti buku tu naik2 harga setiap minggu??... Akhirnya, bila ramai amik balik duit beli buku tu, kamu buat keputusan, sapa tak beli buku, kena wat tugasan/xment.... sapa beli buku, kamu kata tak payah buat tugasan tu??..... OOOwwhh....

Wajar ke benda ni berlaku??... Kami salah ke??... atau kamu yang salah??... ke tak ada sapa2 salah... Bila pikir balik, terasa dasyatnya pengaruh duit dalam kehidupan..Kerana duit maruah tergadai..kerana duit manusia bongkak...kerana duit segala hancus....
Kenapa kami yang kena jadi mangsa keadaan camni...Tak terlintas terpikir ke yang kami datang sini nak belajar...bukan nak melabur segala duit tok benda tak de hasil..benda sia??.. kami tak bodoh.... Tapi kami diperbodohkan sampai macam tu sekali.. Sampaikan kami tertutup mulut.. Terkedu... tak tahu nak wat apa bila sampai tahap tu tindakan kamu.. Tugasan tak payah buat kalau beli buku.. Wahhh... andai semua golongan kamu buta camtu dari awal belajar dulu, gaknya memang kami dapat markah tinggi kot cz semua asik beli buku... Sapa banyak berurus niaga dengan kamu, dapat A... senangnya dunia sekarang.. Tak perlu berfikir banyak...laburkan sahaja seberapa banyak duit yang ada.. Kompem A... UNFAIR..!!!!!

Bukan nak cakap ikut sedap mulut tapi hak kami mana.... kenapa buat kami sampai macamtu sekali.. kami cuma pelajar yang tak bergaji..duit PTPTN??... sapa yang amik tahulah cukup ke tak... Ya cik ieda bawah bank rakyat bukan PTPTN tapi duit tetap sama kan.. kalau kita boleh guna duit tu tok keje yang lagi berfaedah, nape kita nak buang macam tu jek tok bagi kamu...sia2... Mungkin Bisnes Dxxx Rxxx yang kamu buat tu dah dapat keuntungan yang banyak...Ya, bukan kami dapat tapi kamu... kalaulah cik ieda boleh putar waktu ni balik, mau aje dipusing2 waktu tok perbetulkan segalanya... kamu nak tau x??.. jumlah kami bagi kat kamu, sangat2 bernilai..kerana janji manis dan kata2 yang terselindung tu, kami yang rugi.... Kenapa ya..Kenapa....

Cik ieda manusia biase..kekadang cepat terlalai dengan hal dunia.. kalaulah time tu cik ida pikir lebih logik, tak mungkin sakit hati waktu ni.. tamaknya cik ieda tika tu....mana sumbernya???... ya, duit berharga..duit sangat berharga tak macam daun...gugur dipijak2..tapi duit, lau jatuh seposen pun orang amik kan??...

Penat rasa pikirkan semua....apa2 pun, kalau benda tu tak ada penyelesaian, cik ieda halalkan segalnya..mungkin harini cik ieda dan kawan2 rugi sejumlah yang kecil, moga2 rezeki kami semua akan melimpah masa hadapan.... semoga satu hari nanti kamu sendiri akan terpikir apa yang dah kamu buat... kamu ada anak2..kamu jamu anak2 kamu dengan duit dari sumber halal, Alhamdulillah...kalau sebaliknya??...

Oklah.....dah masa g kelas ni....maaf kalau entry kalini sedikit emo tapi cik ieda cuma mau hak cik ieda terbela...macam tu jugak kawan2 cik ieda yang lain....tak de sapa2 mau diri mereka diperbodohkan...MAAF..

Nota Kaki : MOga2 harini lebih bersemangat walaupun badan rasa tak sehat...tangan makin sakit..teruknya si serangga kecil itu..eheheh...


* sangat merindui keluarga + en.tunang --- semoga mereka baik2 saja *

Gedikss Biang... :-)

Luv..LuV...Luv
~ Cik Nunang sangat windukan En.Tunang ~

(ok2..xcakap byk kali lagi..huhu)
UWeeeeeEKkkkk!!
*
*
*
*
*
Biarkan Gambar Berbicara :-)


*
*
*
*
*
Edisi Lupa : Shafiza maukan bilik camni....
NiCe !!
Sila ambil perhatian yerk WZWG


Dari saya untuk kamooo..


Salam,

Pe kaba ye semua.. Hope semua ok2 aje... Yang sedih enggak perlu sedih2 ya...Yang bahagia, syukur kehadratNya...Cik ieda??.. Ya cik ieda bahagia gembira segala....
cik ieda cuma manusia yang lemah, kekadang terlalai oleh rasukan syaitan yang menggoda supaya cepat marah, bermasam muka, menangis jek sebab sesuatu...
Aduhhh!!... Astaghfirullahalazim... Ampunkan hambaMu Ya Allah...

Panjang betul intro tok entry kalini.. Actly sekarang dah kul12.33am.. niat tadi nak tito awal coz esok kelas sehari suntuk...i like tuesday..ehehhe... :-)
Tapi terasa pulak nak menambah entry lam blog kesayangan . Untuk blogger yang rajin nak terjah & dah tentu untuk En.Tunang cik ieda...
Dikira dihitung, ya, harini rupanya kami tak berhubung langsung...yes...cik ieda kuat...cik ieda kena kuat....nanti2 camni jugak keadaan awak ye....InsyaAllah..cik ieda akan sentiasa kuat... Harap2 En.Tunang bacalah entry cik ieda ni coz sudah pastinya esok jika2 berhubung, asik2 cakap die risau die risau...But.. i really appreciate it.. Jauh beribu batu, belum tentu dapat sampai kat dia kalau cik ieda gadaikan satu sem punyer scholar tok beli tiket g kat die, berjam2 perjalanan...tapi...dia asik2 risaukan cik ieda..dengan keadaan kesihatan yang kekadang sangat mencemburui cik ieda..lepas satu2...kejap tangan kena gigit serangga, jap lagi mata pulak ketumbit, jerawat bermaharajalela kembung kempis..ehhe (Alhamdulillah Permata Hijrah)...macam2 ya...vita macam2 jenis dah makan...ubat keliling pinggang..ehhe...
Jangan risaukan saya ye en.tunang....Wink!!!

Stop2....jom2 baca pe gaknya ek cik ieda wat harini...------------------- :-)

12.30pm :
Sambil2 dok layan ceramah Ustaz Azhar Idrus kat youtube, tiba2 teringat sal printer yang rosak semalam..kesian myrumate coz print cik ieda menggila masa dia ngah print xment dia..( but i dah tebuskan...i dah print siap xment awakkan??...ehehe...)..
Cik ieda : makcik, jom teman kita g depan kampus...kita nak repair printer lah..jap lagi susah plak tak de printer...xment pun ngah hangat nak print ni.
Cik Rumate : sekarang ke??...ok..jomlah...leh kite jmp En.Ri (bean - nama samaran cik ieda bg..huhu) sekali
Cik Ieda : ok2..siap2....

Gerak g depan kampus mau anta printer cik ieda ke klinik..huhu...dalam kepala dah legar2 kira2 berapa lah gaknya duit terbang harini...budget2 rm20 ok kot..kalau lebih kire cik ieda cut kos makan ok..hehe..sampai kedai, sangat berpuashati dengan layanan tokei kedai tu..tokei ke??..agak cik ieda lah...sambut kami dah macam nyambut time red carpet jek..
Mamat : Ya, boleh saya bantu (dengan suara sangat macho tapi lawakkk ooo...lau korang de dekat ngan cik ieda, sah2 cik ieda boleh ajuk balik..hahahaha..) Nak repair printer ke??.. (suara besor brother ni, cakap ayat tersusun..bercakap dengan cikgu kot..huhu)
Cik Ieda : Ye2... dats y saya bawak printer..lau nak repair laptop, saya xbawak printer..berat..hahaha...awak mampu ke repair printer cik ieda (dengan berlagak cik ieda tanya..haha)
Mamat : Boleh tinggal tak kat sini, saya tolong tengokkkan (still ngan gaya macho, cik ieda tak leh blah lah cara dia..memang pesen die gitu kot..ahahha)
Cik Ieda : ok2...saya tinggal sini ok, nanti saya amik balik..tengok elok2 ek..cas murah2 sudahhh...(sempat g nego2..huhu)

Hahahaa...sampai saat ni lau ingat balik kat mamat tu, kelakar...makcik ngekek2 bila cik ieda ajuk dia cakap..maaf ye encik perepair printer..ahhahaah..
Lebih kureng dalam 20minit gak r, lepas habis segenap kedai depan kampus cik ieda round, g balik kedai tu..
Mengharapkan agar dia dah setelkan prob printer tu..Alhamdulillah..setel..wat2 terkejut pulak cik ieda datang..hantuk kat dinding baru tau..ahahahha...rasa lucky lah cz dia cas rm5..lucky ke??..entah dia buat apa kat printer tu pun tak taulah..macam tak buat apa2 pun..ahahha..SETEL...
Balik umah terasa kepenatan lah plak..dahaga tak yah cakaplah...dengan penuh semangat, cntinue balik layan ceramah ustaz yang bez gile klakar lawak tu...
Maafkan saya ye cik rumate coz saya suke gelak sekor2 diri bila tengok video gitu..sangat lawak...ajak awk tengok pun bukan awk paham..penat mulut kite nak translet balik..huhuhu...
Ngah syok dok layan video ustaz tu tajuk 'Underwear Tok Imam' (sangat lucah ke??..tapi kelakar ooooo..cepat2 g search..lawak terkucil oo))..tiba2 jek mata kemengantukan..tanpa menyedarkan diri cik ida, dah melukut ats meja dah..
Adoiiiii...!!...katil de tapi meja gak jadi pilihan..tak leh tahan, smbung tito yang nyenyak kat katil plak r..huhuhu....
Besnyeee bila kita tido time kita betul2 nak tido..hehe....Nikmat oooooo.....Tak hingat dunia dah..jarang sekali cik ieda tido petang gitu..but kalini tak bleh tahan laaaa.....

3.30pm :
Mija + makcik kejut solat zohor....Aduhhh...Aduhhh....sakitnya kepala...padah bahana tido sianglah ni..solat zohor pening2 lalat..siap jek terus BOOOmmm balik..ahahah...sangat teruk kelakuan awak cik ieda..
Ya Allah...ampunkan hambaMU Ya Allah....

4.30pm:
Bangun balik .....mandi2 siap2 nak g kelas kul5..Sah2 lah lambat g kelas...tapi muka tetap slumber cz beribu lagi orang lambat dari cik ieda..ahahahahaha....
lam kelas kepala ligat pikir menu berbuka..
Kueh teow??..
Roti bakar Jari??...
Neslo??...Murtabak??...uerghhhh....
nafsu ohh nafsu...kenapa cik ieda xdek nafsu langsung nak makan benda2 gitu..huhuhu (benti jap ek, nak urut tangan yang bengkak..berdenyut)..

6.30pm:
Balik kelas terus tuju ke Jari Restaurant...lam kepala set dah nak makan ape ni..Roti Bakar..Nyum..Nyum...Tapi..Uhukkk...sedih sangat2...baru nak dok, owner dah menghalau secara bersopan..katanya kedai die reserved satu kedai tok majlis berbuka..uwaaaaaaaaaaa...berkucai sudah...ligat2 otak pikir nak makan mane..decide nak g Dapur Siam pulak r...Balik amik moto, terus pecut ke Dapur Siam..pecut sepecutnya...baru jek sampai dapur siam.."Maaf ye, kedai dah penuh, orang tempah"...ooooooooooooOOOiii.....lam hati panas dah..rasa nak balik umah minum air jek dah....lagi2 tengah xlalu nak makan ni..so, sangat tak kisahlah berbuka dengan apa pun..

7.00pm:
Bincang2, kita g Cecupak pulak r...lau agak2 kat sana pun penuh, kite terus beli pe yang de kat bazar jeklah ek...dah lewat dah ni...Alhamdulillah...da 2meja jek lagi yang free...Tahniah kepada waiter sebab anda seorang waiter yang sangat bagus..coz desak kami suh order makanan dengan berjayanya sampai kami order ikut kuar mulut jek...Lastly ----- cik ieda order Nescf ais + tom yam ayam sahaja..enggak mau nasi ye...
Lama sangat nunggu..tengok2 jam dah kul 7.50pm..OOpsss....g tanya abang cashier tu kot2 ada surau...Slumber nadak air betul abang tu " toilet ada, surau tak ada...g balik umah r"..hampess....sempat gak cik ieda buat muka buruk cik ieda ngejek abag tu cakap pe...tak pe2..harini hari kamu, tengok r esok lusa....tetap hari2 kamu..ahhaha..Lewat sangat dah, makanan pun xsampai lagi, so, decide nak balik solat umah jeklah...
Mija + makcik tolong jaga meja (maaf, terkantoiiiiiiii)..ahahh...sampai umah kul8, siap solat 8.15pm...Alhamdulillah....sekarang dah leh nikmati tomyam secukup masa dan rasa..hikhik..!! Makan2 sambil borak2 hal yang sangat menyakitkan hati kami...terus decide nak selesaikan...JOm...Umah Uncle terus..Helo2...Terus ke tujuan asal...Hal ape??...Umah bersewa ni lah..macam-macam masalah..huhuhu...nasib dpt Tuan umh yg memang baik sangat....lepak umah uncle sampai kul10pm gak...Uncle ngan auntie dah macam kemaruk nak berborak lah plak..yang cik ieda tak leh tahan. sakit tekak cik ieda borak ngan auntie..volume 16 tuuuu cik ieda kuarkan voice...ahhahaahah..auntie2...sian auntie ek..dah bergema satu banglo dah suara cik ieda..
Borak2 sambil auntie tunjuk pic2 dia g melancong...Syoknyaaaaaaaaaaaaa....Mau ke China...Mau ke china...En.Tunang...nanti kawen honeymoon kat sana boleh??...

En.Tunang jawab : Boleh sayang...boleh blah...(amik ko...hahaahha...agak2 cik ieda lah tu jawapan encik tunang ..tapi dia baik..huhu..-- jangan perasan yerk)...Dihidangkan Yeo's Chrysanthemum tea plak..lagi lama lah nampaknya sesi lepak melepak umah depa..hehe...dah mula bosan nak layan makcik pakcik ni, suara cik ieda pun agak2 dah bis bateri...yerlah, lau naik kete macam guna enjin turboo ooo suara cik ieda..eheh...
Balik....

10.30pm:
Sampai umah terus layan fb jap, mandi......blogging...huhuhuhu...

Sekarang --- 2.10am..
Lamanyer updated blog ek...bukanlah..sambil2 print customer nyer tugasan..ehehehe..tu yang makan masa sikit...ngantuk dah..ngantuk dah..nak stop dulu..ehehehehe...

Nota Berkaki : harap2 semua tak bosan ya..hidup cik ieda xsehebat orang lain yang kesana kesini...gumbira gembira gempak gempita...semuanya simple sahaja...
Untuk en.tunang, memang masa mencemburui kita..jaga diri elok2 kat sana....
study leklok....cerita kat atas tok awak tahu yang saya sentiasa ok ye..cuma tangan jek bengkak...dont wory...


Nite  :-)

Edisi lupa : En.Tunang, menu cik nunang buka telah dinyatakan seperti di atas...ok sekarang jam 2.17am..
cik nunang dah nagntuk mau tido...cik nunang windu en.tunang...ye2..tau2...jangan cakap banyak kalikan??..eheh....
ohhhh...nak tahu sahur ek??...Bangun2...lau tak bangun, kesakitan keperutan pagi esok..eheheh...sebab kelaparan....ok.....puashati??....Daaaaa...............

OOpsss... edisi terlupa..


Terlupa..terlupa...tadi nak post sekali video ni...
Untuk tatapan En.Tunang..
Wan Zubir Wan Ghazali @ Roba Ribuz

video

sowY..


Actly, cik ieda baru perasan dong...date tok entry cik ieda lewat sehari...
so, pandai2 u;oll lah kire ek..eheheh!!..

ada peluang lagi...InsyaAllah..


Salam,
Selamat Pagi semua...

Alhamdulillah...tersedar pagi tadi untuk bersahur.. kalau tak, boleh dengar lagu keroncong pagi hari..eheh..tq cik mija sebab setia menjadi pengejut tegar cik ieda bulan pose ni sebab cik ida selalu tito lambot maaa!!..
Terjaga dari tito, terdetik "Alhamdulillah, aku masih diberikan peluang olehNya untuk meruskan kehidupan sebagai seorang hamba bagi menunaikan segala rukun iman & islam yang di tetapkan..Bersyukur kerana aku masih bernyawa untuk terus berpuasa seterusnya menambah seberapa banyak amalan demi mendapat rahmatNya.. Ya Allah.. Terima Kasih Ya Allah... aku bersyukur Ya Allah'..................................
-
-
-
Duduk di birai katil sambil cot cet lam hati....tambah2 tengah mamai time tu coz malam tadi masih seperti malam2 yang lepas, asik tido lambat jek..Agak susah nak tido kebelakangan ni. Tapi bila dah tido, jap g mula payah nak terjaga tok sahur....huhu!!!
Mata dok ngantuk lagi..Sakit perut semalam still lagi terasa..aduyaiii...ni yang tak syok ni..bulan2 pose kena tahan sakit perut..OOppss... sabar cik ieda, semua tu dugaan..sakit perut sikit jek..orang lain lebih derita dari awak tapi diorang lebih tabah lebih sabar....
Gonyoh (kelantan mari) mata kanan, gonyoh mata kiri... errghh!!...tak lalu nak makan roti lah pulak pagi2 ni..minum air jeklah..macam biase jugaklah, menu minuman khas cik ieda & cik ieda semestinya 'penagih kafein' (bahaya ok..andai boleh kuputar semula, enggak mau kenalin sama nescf..huhu)..godeh2 air nescf 3 in 1, wat ala2 suam supaya senang cik ida habiskan coz berhajat nak sambung titooo...ayoyo...selalu pas sahur tak tito..harini terasa seperti terpaksa sambung..kepala nenong2 lagi...

Rembat kurma sebiji atas alamari...kunyah2.... habiskan segelas nescf...minum seberapa banyak mungkin air masak....telan..telan...gurlp...perut dah rasa macam telaga air dah ni..stop2 sebelum melimpah keluar balik..eheheh...bukan apa..cik ieda kena paksa gak minum air masak banyak2 waktu sahur coz segala jenis mata ikan kekek, ikan kembong, ikan selar kuning, ikan bawal & tak terkecuali juga ikan yu + joss menyinggah lam mulut cik ieda..kekurangan air kata orang2 tua..doktor pun cakap camtu kan??..hebatkan orang2 tua ni..kasar ke??..heeh....
Sehabis siap bersahur secara ala-kadar, perut pun dah rasa baik2 sayang lepas minum air tu, terus...Dummnn!!! tumbang balik...sambil2 tu sempat lagi dengan keadaan mata yang ala2 a.Samad said mendendangkan puisi atas pentas tu, tuk tik tuk...set time lah nak bangun subuh pulak..hehe...
"enam lima belas...enam lima belas..enam lima belas...." Nasiblah hp cik ida tak boleh marah..sejam dua jam lagi pun, die dok cakap benda tu lah selagi tak tutup..hahahah....
Lau kena dik syasya yang kejut, sah2 cik ieda makan pungkok botol susu dia pagi2..sangat kejam itu budak kecik...sangat garang...sangat lucu...sangat murai...& sangat capek mau melayan karenahnya... Anak Abah...
Thanks sekali lagi mija coz sudi kejut cik ieda yang jap bangun pastu dok ats katil, bangun lagi, duduk lagi, tumbang skali dua..hehe..mata ohh mata...jangan perajakan tido ye cyg..
Harini sedikit bangga coz mija kejut dalam nada yang lembut..wahhhh!!...seperti dalam mimpi di kejut bidadari..hahahah....Kalau selalu, boleh kena kejutan budaya cik ieda..ehehh...(Maaf ye mija, jangan esok hang xgerak aku dahlah..eheheh)
Bangun terus capai hp....Ayoyoyoyo!!!....set jam 6.15...sekarang dah 6.40 loooo....dengan semangat mata terbeliak dah, terus capai towel...alalalallala.....mandi..mandi..mandi.....cejuk bangat yek..!!...Tapi bes!!...
Then, dengan mata yang dah segar2 ayam tu, tunaikan ibadat fardhu..."Alhamdulillah, aku masih diberi peluang untuk menunaikan subuh harini.." luangkan sikit masa yang ada dari 24jam tu untuk menunaikan amalan2 seterusnya..Thanks Nasa coz selalu bagitau aku amalan2 camni..selalu nasihat-nasihat cik ieda ..selagi mampu, cik ieda akan terus dan terus amalkan..

Selesai sudah....

On buah hati pengarang jantung 'miss lappy'...hajat2 mau buat tugasan...but terlintas pulak nak post entry tok pagi ni..sejak akhir2 ni, cik ieda & en.tunang jarang berhubung...selalu pun sekali dua chatting but sekarang makin susah sebab 'mr.netbook' en.tunang kena kanser skrin..huhuhu....penyelesaiannya, untuk tidak merisaukan en.tunang yang sememangnya mengada2 yer sebab risaukan saya banyak sangat ( i dah besar lah kamooo....kamoo asik kata i budak kecik..huhu..ehh.. :-) )..sedangkan saya kat malaysia..apa2 jadi semua orang ada sekeliling...risaukan diri kamoo juga yerk...---cik ieda rajinkan diri lah sikit cot cet kat sini..sekurang-kurangnya bila dia da peluang online, dia tau keadaan cik ieda camane...(bangga tak..bangga tak..saya sebut2 kamoo dalam blog saya??..hahaha..SEEEEmakkk :-) )

Okies..setakat tu jeklah tok pagi ni....mau sambung wat keje lah sikit..mata semakin berat...tapi kena gagah jugak....huhuhu...sampai bila mau malaz2 ye cik ieda.. STOP 'blogwalking'...STOP 'fesbuking' OK....

Nota Berkaki : perut cik ieda masih sakit...mau letak ubat apa lagi yerkk..

-
-
-
 :-) salam sayang semua --- Wink!! 

Nota Berkaki Lagi : dah lama nak entry sal besday mengejut yang budak2 ni wat..mandi air batu + kek cik ieda time tu..huhu!!


~ Kek Ni actly cute cgt2.. Comel...!! ~


~ Cik Ieda dipaksa pkai topi "mak kebayan" tu ok..nakal mereka2 itu ~


~ Cepat2...nk suap sapa dulu ni??... ~


~ satu plastik ais .. sejuk ??..sejuk x?? ~


~ sebekas ais yerk..!! tak jelas, time ni lantai bilik cik ieda dah macam kejadian air parit melimpah ~


~ last aftr sesi mandi kek + ais kat cik ieda, sgt terkejut ok!! cz dah lame diorg tak buat perangai nakal sapu2 kek ni..erghh!! ~


~ nielah die awak2 yang nakal tu ek...tq so much 4 de cute cake & sah2 i suke mandi kek + ais tu..terasa mau lagi..haah !!..
dr belakang kiri : mija, kakyong...depan kiri : hani, makcik..
tq so much..xtau nak bg apa..hadiah tok korang balik, i dah suap2 kek tu kan kat korang..eheheh ~

:-)


status ketika ini...

Nie lah status fb cik ieda yerk time ni..

‎~ Tangan kena gigit ngan ulat terbang.. kecik2 berbisa... huhuhu.. Perut sakit makan mknn lebih buka td + teh o panas kakyong.. kepala pening sebab rambut dah panjang, sini mahal nk potong rambut.. Mata dah pedih sebab mls nak pakai spe... bukan sebab saya malas wat keje tapi sebab saya sakit..huhuhu :-) lalalalalal !!! ~

Tak Nak Benda Lain Dah !!


Salam semua,

Hahahah!! (gelak gedikss)...Mula2 entry nak gelak dulu sebab mau hepy..hepy..hepy..lalala....
Idea mencurah kat xment untuk satu perenggen isi sahaja??... Sangat teruk !!..
Banyak makan kepala ikan kot.. Lembap..Sembap...!!
cik ieda tak nak benda lain dah.. cik ieda cuma nak fokus..FOKUS...fokus untuk siapkan semua tugasan sebelum balik kampung raya..Mau raya sakan...Mau kumpul duit..huhu..(alang2 duit yayasan tak masuk lagi, misi kumpul duit raya perlu di lancarkan..yuhuuu!!)

Wahai hati... cerialah kamu.. gembiralah kamu.. supaya tuan kamu sentiasa gembira ceria dan idea mula mencurah2 hasil kegembiraan dan kecerian jiwa itu...
Wake up Lazy Gurl!!...

Wahai cik ieda, mau stay lama2 sini ke mau balik kg cepat2??...(ugut ke??..paksaan ke??..)
Lalalal.....alamatnya lambat lagilah u'oll semua dapat baca entry bagi tajuk cik ieda tu ye..(ke cik ieda jek yang beriya nak post entry berjudul tu?..eheh..)

Ok..STOp dulu... Bersemangat & Fokus untuk teruskan perjuangan sebagai seorang  pelajar...Lalala....

busy..BUsy...bz...Busy... !!!!!....damn..!!! -- cik ieda bz ok..


Jangan ajk cik ieda borak2...chatting2....g jalan2...yerk..kalut ni..KALUT...peluh mercik2 dah ni..erghh!!

Ok...Perhatian..NOT NOW ok nak ajak cik ieda lepaking KL..lepaking KFC (nyum2..)


Akhirnya....
Terjawab...sibuk ber'MUKA BUKU' upenyerrr....citt..!!!

Insaflah cik ieda sebelum kamu di Insafkan..!!!
Jap g orang lain dah anta baru ko xbertido malam..mulalah nenong2 dipagi hari... Lalalal!!

Daa....Mau Fokus ..

:-)

Hanya Sekadar Tajuk ---

Salam,
Selamat Pagi,
Good morning,

Apa lagi ye ucapan yang sesuai pagi2 hari ni...apa2 pun cik ieda wish 'Have a nice day" untuk readers + bloggers yang tersalah singgah atau memang minat untuk menyinggah (cik ieda memang spesis perasan ok) blog kucar kacir cik ieda ni..heehhe...
"have a nice day" jugak untuk diri sendiri.

Moga2 tugasan yang perlu di submit next week (macam lambat lagi jek next week tu, padahal esok..huhu) berjaya disiapkan..Berjaya?...Orang lain dah bermuka2 bersurat siap, tapi awak, hanya berjaya untuk 'bermuka buku' sahaja.. sangat hebat cik ieda..
Orang lain tahap koma punya malas pun, dah siap 4pages tapi cik ieda satu perkataan pun belum berjaya siap. Apa nak jadi...!! apa nak jadi, sampai sekarang pun MALAZZ lagi..apa nak jadi...!! (sila nyanyi mengikut tone ok..jangan picing lari sudah...)
OOkkkk Ooiiiiiiii.... (tarik pnjg2 ok - versi M.Daud Kilau)..

Disebabkan semangat yang cik ieda ada sekarang, cik ieda telah mengupdate blog kesayangan ini..( sangat tersasar dari tujuan hidup sebagai pelajar okiesss..)..Asik-asik update blog, keje bila mau buat...??...
Baik2, entry pagi ni juz wat list JUDUL2 entry akan datang..huhuhu...(MasyaAllah....xment berlambak, boleh lagi terpikir nak list judul blog...Problem Student..lalalall !!...)
Bukan apa, rasanya banyak sangat benda nak di kongsi di cot cet kat sini tapi cik ieda dah berjanji dengan diri sendiri, harini nak siapakan xment. Jadi cik ida sangat merisaukan diri sendiri (saya bukan cikgu Bm ok.lalalla...)kalau2 cik ieda telah dengan sendirinya terlupakan tentang apa nak di cite??..apa nak di cot cet...ehhe...(benda alah tu awak risau...yang tugasan awak belum ada maklumat tu awak tak risau...parah dah cik ieda ni..) 
LalalalLalalala !!!.....
Rasanya, tanpa membuang masa lagi, dengan rasa hormatnya menjemput cik ieda untuk menyenaraikan hitamkan...............OOpsss...helo2...(blur jap xtau nak sambung apa pas helo2 tu...xpayah sambunglah...terus ke objektif utama cik ieda yerkk..heeheh..huhu)
          
  JUDUL :
  1. Apa itu pertunangan?...Batasan2...? & yang sewaktu dengannya...
  2. Perasaan apabila menerima pertanyaan tentang soalan itu...soalan itu & itu juga...
  3. Sedikit kesimpulan tentang tazkirah yang telah diberikan oleh ustaz time g terawih..
  4. Tentang En.Tunang saya yang jauh dimata dekat dihati..Uweekk!! --- bukan mau jiwang2  ok..& tolong jangan kata "macam ko sorang jek ada tunang...hahahah...(dosa2..bulan pose ni)..eheh
  5. Tentang apa ek lagi??...hahah...Over kot...cukup lah tu 4 tajuk...kalau mama ngan abah baca blog ni kompem sebulan membebel benda yang sama...hahah...
Lalalalal.....Stop dulu yerk....!!!!
Jom..layan pic cik ieda time kendalikan Program Bengkel Keusahawanan kat Felda Behrang...satu cabaran yang cukup besar time tu coz cik ieda sangat buta pasal akaun..i am ex-engineering student ok...tak pernah terlintas akan belajar akaun & akan kena mengajar orang lain akaun, terutamanya "orang sedikit berumur"  (kasar ke cik ieda panggil gitu, takkan nak panggil orang tua kott..huhuhu...moga2 sesuai ok)...hehe....But, tvm 4 da good cooperations..








*tak larat nak describe satu2 pic tu lah..so, cik ieda bagi title gambar sepi tanpa bicara ok..huhu..*
-
-
-
-
~ SELAMAT BERPUASA UNTUK HARI KE 12 ~

up