TruSt mE @ nOt??....

Acctly, ak Xspttnyer pkir Hal ni....

'mrh pn xdek gune, da lps, biar je la, 2 yg xdelete, yg delete xtau lah cmne erk??...'
....trust me or not??....pe yg die nk ak phm sbnrnyer dr kte2 die??...alamk..xsyok r nk jiwang2 ni but smtimes rs cedih gaklah...dh lah ngah final ni..mls nk timbul soal ni....
becze of??..tagged..hurmmm...nothing 2 say bout it..time nk sign up tagged ni, ak de gak borak ngn Kakyong......'wat will happen if i hv tagged??'...Kakyong juz said...'nothing if u not gatal2 lam tu'..but, pe tjuan sbnr ak wat bnd tu??..mmg xdek pe2 pun..1st tu rs mcm teruja (bkn teruja dpt kenal, but teruja de tagged mc kwn2 len) but ble kite dh de smone special, rs xdek makna bnd tu...ish...xtaulah nk story kat cni cne...yg pastinyer, i had making a big mistake...huh...felt very regret....spttnyer ak wat sume tu..bkn die jeles xbtmpat tp mmg btl die ckp..lau dh de, automatik akn aktif...die xnk de bnd tu sbb ak, nk jge ati ak, xnk ak rs ragu2 ngn die..tapi pe ak wat??..de ke ak pkir ati die time tu, knp ak wat??..lau btl ak kte xdek makna de bnd tu ble dh de org dcc, npe wat lagi...aduhhhh...

UnTuk awaK:
Awk,mayb dlu org pnh wat silap ngn awk..but, org mnt sgt kat awk, jgn hukum org sbb kslhn org dlu...org tau, lps jek org trime awk, spnuhnyer awk cb jge ati org, xnk org rs sakit ati, sedih & so on lah.org tau, awk baik sgt & org tau yg awk sygkn org sgt2...cmtu jgk org..tolong pcaya kn org, tu jek.....

seBab2 AkU Cyg DiE :
bile org nk ape2, awk sdye upaye tunaikan...thanks..
bile org rs nk mrh awk, org mrh jek, tapi awk skali pun xpnh mrh org blk, pling2 x, awk diam jek, awk biarkan org mrh bis2..sbb awk tau, org lau mrh, bnd org xpikir pun org akn ckp (thanks phm perangai org)
org penah tgking awk (ak ni pns baran), but awk xpenah tengking org blk sblknye awk bg nasht spy hrmat awk (cra nsht kat ak wat ak cool dr mrh, wat ak tsedar)
cnclusion----kesabaran awk wat org rs org ptt buang ego org yg melampau ni...tq's awk..WZWG

myb ak ngn die mmg lum de ape2 iktn yg sah lg (kang kowang kte ak overlak cite sal kami even kami xdek ikatan, dats y ak tulis gni) but hope sgt ak kekal r ngn die..xlarat nk mncari cintan...heheehheeh...(time ni meleleh gak airmata ni)


aduhh..plan nk study xjd dh....dh lh xbc pe lagi..sok kna p lib ni cam sem2 lps, dok umh sik nmpak bntl le ape le smpai xstudy pe pun...penat sgt2 bru lik dr serdang + ptrjaya....
k lah..nk selak pedagogi jp,mne tu tangkap gak skit2...heheeh..
daaaa....1.58 am

TaKe 5

time tok otakku merehatkn diri..heeheh...study..study...study...penatnyerr.....where is calculation paper??...smpai ble ak nk kna membc jek.xsuke..OPpasss..suke2..(kang kte xsuke, setahun ak bc bnd sme still xingt lak)..ehhehe..mahal tu kalklator mama ak bli...dok UPSi lgsg xgune....
pewut kenyang cgt ni aftr bntai megi goreng sebngkus + sunquick suam + nata de coco = kenyang bangat..
nek blk buka buku lik, but dh rs xleh blah r nk bc time ni...so, put my headfree, klik wali band song..layanzzzz.....smbil2 blogging...ape lah nk jd ngan shafiza ni...sgt mls ini semester..cne nk collect cgpa 3.75 ni...kn awk dh wat calculation aritu..awk perlukn 3.90 4 dis semster tau tok awl collct 3.75 tu..ish..ish...jgnlah byk men....yg awk tau asyik dgr lagu, mkn & tdo...teruknyer awl sem ni....
laaa...knp plak awk kte sy truk..sy xminat bc...dh lah xdek tips...sy penat....pen warna warni sy plak ntah manusia mne amik, xdek plak....mengarut2..mengarut...ok2...sy study skrg ek...but sy nk n3 citer sal party umh PNA smlm....heheeheheh
party tu PNA wat khas tok bdk lab msk kami jek....thanks PNA...we luv u so much...ehehheh...variety food lah de smlm...yg pastinyer hsl mskn tu dr air tgn kmi bkn makcik2 restoran keliling kampus ek..hehehe...

Antara menunyer :
  • unit 1 = pecal
  • unit 2 = crab nugget + air sunquick
  • unit 3 = karipap
  • unit 4 = puding koktail
  • unit 5 = snack plat (kowang tau kn pe tu snack plat??..heeheh)
  • PNA = spagheti
kompem PNA syok sgt kami dtg umh die cz die dok sowang jek umh felo tu....wah, umh PNA de astro r...pe lagi..disebabkan kejakunan kami yg dok umah sewa tanpa tv & sebgainya itu, kami telah merebutkan diri merebut remote tv tu..hahaah...xnk tgk cite..nk tgk cite ni..xnk..xnk..nk.nk...aduyaiii..pening PNA ngan kami..wateverpun, kami sonok...PNA sntisa hepy ngan kami...eheheh...lps menyentalkan diri dengn mknn2 tu, kmi jlnkn tugas sperti biase mcm kat lab after siap msk..iaitu......proses mebersihkan lab..skrg ni umh PNA r plak...nk kna rebus air ke puan??hehehehe...(kat lab kami, lau nk bersihkn lab, kmi rebus air pns tau..kowang tau ke??)...ok...amik 2petak srg, bersihkan...hahahahaahah..tergelak kmi dgr arahan PNA...ade ke suh kmi amik 2petak lantai srg, bersihkn...heeheheheh...kamoo sgt klakar r PNA....yg pling bes sesi bgambar sedunia..bkn ak yg gile bgambar ni stat dulu but PNA yg beria2..kami menyempit jek...heehehperut dh kenyang, umh dh bersih, tbe ms kami blah r...
skrg sesi bermaafan plak antra kmi ngn PNA..sedihnyer....heehehehehminta maaf PNA lau mult sy laser, tertikam PNA kew..hehehe..ok2..sy pun sme yek..gud luck 4 final.....tq's.....
alamakss...lupelah nk mnt tips...hehehe...xpelah..jwp jek pe yg patut nnt..wajarkah soalan spt midterm aritu msuk??..hahahaahahah..senang bangat lau yg tu msuk....senang??...ko fail r shafiza lau bab separate brg msh ngan brg kering....heheeh..mmg pun..pe yg ak tau, oregano tetap brg kering...heehheh...
k lah...nk smbung study lak ni, lau stado pun, halal jeklah..maklumlah waktu2 cmni...hehehe....
k..selamat menjamu mata ngn pic2 ak ni ek...


menyelerakn x??...hasil air tgn cikgi UPSi..


 melantakk....nyum..nyum..


sesi bgambar..kami gile bgambar..heheehh..yg penting PNA ngn kakyong dpn skli & xbgnjak dr mla mkn g..heehh




kami menggedik ngn kamera..hehehe




how many???...

how many times can i get dis camera....mmmmm...really need it....my fren said, its price around RM5000??...wit all accries kot...de kot yg less skit....without accries lew tu...wat evr pun, tok awl ni, no accries pun dh ok...help me..help me...WZ, cpt2 kje...hehehe..kte nk g Dubai....request from Dato eh nk g Dubai....heheheheeh....next sem, plan nk smpan 2000 from scrlship....hope leh bli b4 finish my study..heheeh...skrg ni, bkn SLR camera jek xdek..digital pun xdek..juz using my own hp lew lau nk snap pic.asik pnjm my sis nyer jek..die pun dh stat bising...hehehheeh..jgn kede lah sis..nnt i beli yg canggih, u gakss nk 'borrow2'..heehheeh








~mungkinkah die insan yg akn ak pjuk belikn camera ni??...~

its true??...

oOpss..Ni buka pekung di dada ke Pe.....heheeh..actly juz need 2 share bout my room on final exam season...wat was going on shafiza??.....
  • akn recyle seberapa kerap yang mungkin bju...actly lebih slesa pkai bju kelawar jek ms study...heheheh
  • my room akn kelihatan like tongkang indon ulang2 alik...
  • acne will start 2 grow an active nyerrr...menyampas...stress sangt kew....ehheeh
  • 1 will scribble my blanket, pillow & termasuklah beberapa anggota bdn  sy like hand, leg & so on lah...of courselah wit my highlight....ehehhe....
  • clothes has not been in wash will b 'membukit' & seterusnye 'menggunung' lam raga baju bucuk tu....bucuknyer...heheeheheh)

tu jek kot.....heeheheh....actly nk n3 pic blik b4 & after..lau eric sllu deco umh or wat ever site dr xcntik ke cntik...but ak xnk n3 like eric..pe org kte, jgn tiwu2 yek...so, ak juz nk n3 after jek..yg pastinyer...blik ak b4 final cun & on final, sgt menyerabutkn setiap mate yg memandang...heheeheh...



ni lah situasi blk ak yg sgt mmberangsangkn ni...huhu...
tujuan utama tilam diangkat sebegitu rupa adalh untuk mengurangkan kadar kesedapan ak menikmatan tidur setiap ms...eheheheh
even de mja study yg sgt selesa bg ak ler, cz ak yg plh nk meja tu, but still gak study kt bwh ngn meja ABC tu..heeheh..




sian ririck cz di cmpak oleh tuannyer ke tepi drawer tu...dok diam2 kat ctu ek rick...
mknn ak dh mula bwk ke blk cz mls nk trun ke dapur lau rs2 lpr...heeheheh
tuala dh mula gntung kat pintu dh...(jauh sgt ke nk gantung tmpat asal ek??..)..heeeh


huaaahhhh (nguap kli yg ke 10)...
2.00am (kna tdo cz sok nk wake up early munim...heehhe..
p/s : mama psn, b4 sleep, tepuk bantal, smbil ckp "kejutkn ak awl sok (sebt r kol bpe nk bgun)..heeheheh...
petua org2 tua..OPss...silap..Org2 mkn asm garam dulu..heehhe

jOm....

ok...xdek pe nk citer, juz nk n3 pic ms g bukit tgi.....ngan UPM.....syok gak lah...but ms g UPM tu, biaseny sem2 lps, msti ktrg lepak2 kat Alamanda..but klini trus lik...tah pe angin lect ktrg r..but dak2 ni kte driver bus tu yg xnk g,,hampess hangit tulll...skandal de pun xnk g kew..oOPpsss..terlebih sdh....hahahaahahah...


pe Yg penTing??..kerJaSama...eheheh...sem Dpn grOup lg ek..


Cik Mamoon Gaya Leh Tahan..huhuhu


Kmi nek lOri nk G Je Jlan..


snAp dh Cun teTiba Driver Ni menyElit lah,.aduyai..wat semak..


Perlu ke PosinG Gni??..heeh


LaGi DaSyat!!!


Mek TiAng Lampu..


ni TIme PnS, TeDuh kT pOkok.


Ak & KimoNo..huhu..


Aduyaiii..Kakiku TerPeot..

Ni lak Trip g UPM


kaMI CikGi KH..huhuhu..galokss..


ni Bkn H1N1 yek..ni CendaWan 1..heeheh



PosIng XkiRe TmpaT doss...!!!

HeLp Me...

Mne mood nk study ni....kononnyer g bercuti dpt lah kmpul mood nk study..but hampess jek..kot penat lagi kottt....heeheheh....td kul7 bru smpai umah...mandi,solat then kemas2  ngan persediaan susun bku ngan nota mne patut...susun jek...hehehe...after dat, teringt lak nk tgk slip nk duk exam..sje jek nk tgk..padahal spnjg ngan WZ, byk kli dh tgk...heheeh..lg2 pas die puji..."pergh, cun gile slip nk msuk exam die"...hahahaha....rs asik nk tunjuk jek kat die slip tu..huahuahauahau..pfn muka kmoo...kamoo ingt u kamoo jek de bangunna terapung yg kamoo citer tu..hehehe...batu terapung lah, ape terapunglah...but taman kat kampus kamoo mmg cun lah...UPSI mmg xdek...heheeh....so, sje nk n3 scdule exam ak....utk tatapan semua :....

3 Nov Pemikiran Strategik & Inovasi
4 Nov Pedagogi Pendidikan
5 Nov Bimbingan & Penasihatan
11 Nov Agronomi
13 Nov Masakan
16 Nov Kerja Kayu & Logam

ok...enough..terlalu byk dh rsnyer...aduyaii...pe2 pun xstat g ni...pe nk jd ni Shafiza..ingt pesan ur parents + WZ tu.....

pesanan keluarga :  balaja elok2...jge kesihatan..lau pun nk kurus, biar dengan cara yg betul (huhuhuhu...cmne betul ek?)..jge dri...xdeek duit ckp, abah bagi (ni yg paling syok nk dgr ni..huhuhu)

Pesanan WZ : jge kesihatan, jgn ikutkan persaaan marah setiap ms awk tu, nnt dok tg rambutan (mak aiii, gtu plak)...xpyh kurus dh, dh ok (ok??..ni rabun ke ape, ak yg gemuk ni kte ok?)...mkn jge tau, lau sakit g klinik...study elok2...ingt WZ sokmo....cuti ni kite balun kete baru akak ek..hahaahahahah....

itulah pesan2 org tsyg semalam...ok..tq...shafiza ingt sume tu...thanks sume org2 yg syg shafiza.....
oklah..nk study kot..td dh set jam kul 11 nk study. skrg ni 10.32... de ms lagi kot nk n3 stu lagi citer..tgk rumate dh separuh nota die bc..ak??..aduhhh...takutnyer....
sblm lupe, smlm ms dok lepak ngan lia, lili ngan adik kat umh diorg (tmpat ak menumpang ms g BP..heheeh..thanks ek kamoo betiga)...lia cite sal membe die, dak UTM, mik kos sme ngan ak...skrg die ngan sakit..sakit pe?...sian lak nk citer..ikut citer lia, die mcm xbetul...knp ek..pressure ke??denggi ke...hahaha..terbahak2 lili gelak ble dengar kna denggi leh gile..lili kte otak die kna gigit ngan nyamuk tu kot...hahaahah....tapi ape2 pun, moralnyer, jgn study lebih dr kemampuan kiter..biar kite au smpai mne kemampuan kite...jgn ikutkan org..setiap org len kemampuan...tul x...so, kemampuan shafiza setakat ni tdo ke ape??ke dok n3 blog jek...heeheheh....
tolonglah syafiza...awk tu 3 paper straight tau nnt..awk ingt sikit ke nk bc..awk ingt otak awk tu jns pick up ke...hahahahaahah.....dh2....stop..g study....Ya Allah Ya Tuhanku..bukakanlah hati ku dan kawan2 ku supaya mudah menerima apa yg di baca..heeheh...Amin...

Puan Norliyana Aris....



siape PNA ni??...eheehehehe...actly, beliau (gune beliau bru bes skit tok beliau) ni tutor msk kmi 4 dis smester...why??..why??...sje nk n3 sal beliau...she is a cute women...baby face..so sweet....1 thing bout her yg kmi sgt cmfortable ngan beliau, beliau sgt2 frenship....even beliau srg tutor @ lect, but beliau xberlagak..aduhh.. ssh nk karang ayat gune beliau ni...heeeheh...ni nk citer sal our 1st perception on her....we sense her a arrognt...hehhe..maafkan kami puan cz bad perspsi bout u...lme2 ble knl, beliau sgt baik....die nyer trade mark yg kami takut sgt...'potong 10 markah..potong 5 markah'....hehehe..puan mmg klakar..dh lah comel....ble kami usik beliau, beliau ngan muka blushing tu cenyum2..heeheheh....beliau boleh dibawak bergurau..bergurau bkn bermakna kami nk pijak kpala beliau....kami hormat beliau....sebbkan beliau xsombong, kami hepy lamlab tu...xtension pun even mskn xjadi ke ape ke....lg stu, die senang mnt maaf dr kami....smtimes rs bersalah ble die mnt maaf byk kali...ehehheh....yg seronok kami leh kongsi mknn bersama...bagi die, tiada jurang yg besar antara kami.....
mmmmm..ngantuknyer...rs nk tdo lah.....nk smbung citer sal PNA ni nnt ek....
pe2 pun, thanks puan cz layan kami cmni...smpai ble2 pun puan tetap dihati kami..... 
tok pengetahuan kowang, sepanjang ak n3 story ni, ntah bpe byk kali ak kna pdm word 'die' & change to 'beliau'...heheheeheh...lau de lagi yg unchange, sowylah..xlarat dh ni....
moral : jgn sombong dengan sesama manusia even kamu berada diatas, even kamu lebih segalany2....hheeheh


~tudung itam tu PNA~

MeLaMpaU kOt.....


Hot story tok arini...
not about me but tempias tu de lah kna skit...'ko nye kwn r ni, jahat'..'aah..ko nyer kwn r ni'...pe kes lak dak2 ni...upenye2 si X-sahabat yg ak citer tu wat hal g...sem ni mmg jelas r..dok U kaki goyang...pndai bodek, markah tgi..bengang..pe mslh die ak xtau r..dh lah tiru xment membe ak..bulat lonjong tegak petak semua de r..sebijik sebutir sebekas r ayat die...patut rajin sgt nk compile..opsss....ak pun kaki compile gak ek but bkn tiru org ek..ak suke kje kemas so, ak nk compile kerja2 tu...tapi die nk compile de sbb len..shit...harini rs nk g hamun jek die..yg bengangyer pndai lak die jmp lect ckp kat lect tu yg membe ak ni tiru die..aduyaiiii.....'sahabat ak' copy paste 'x-sahabat ak'....xkn ak nk tulis nme kn...heeheheh...tu lah ayat yg lect tulis sebelah nme sahabat ak..sengal nyer lect..lau ak sanggup nek makhkamah upsi r sal ni..plagiat tu...even sebaris ayat, plagiat ttp plagiat..hmpeh nyer org..yg disalahkn membe ak...dh g jmp lect, leh lak wat muka xbersalah..yg syoknyer membe ak lg srg ni siap rakam..mmg syok r msuk u-tube,.....hahaha...muka cuak...xtahan sgp bersumpah...heehehehe...wes, dh slh ngaku r..ko jgn nk ulang ....' sya xtiru, sya folow'...lau ak jd lect tu, dr ayat die tu, dh tau dh spe tiru spe..sengal gak lect ni..jns xnk dgr penjelasan....ni bru stu subjek. but ni lah yg terbongkar...yg len2 subjek, lum ak citer g...ko lau setakat wat penghargaanm xpayahlah beb.....benti r dok UPSi...ko ingt ko jek de kje byk sem ni..kami semua goyang kaki...dok stu group ngan dak2 lemah leh r ko wat gtu...try group ngan ak ngan org len..yg ak pelik, ms ngan ak xdek lak die wt gtu...bbetullah..die tgk org gak..upenyer prangai die ni sem1 lagi...yg paling ak lega, semua kwn2 dh leh nilai, sape ak sebenarnyer...Ya Allah..thanks God.....lau dulu org xknl ak...die jaja cite ak ni malas...sedangkan die..ak yg wat sume..tapi die jaja citer..aduyaiii..lemah...lemah....panjangnyer nk bebel...stop lah dulu...solat asar jap...
heeheheh.....mlm ni de lab test landskap ngan masak....kna r ko mlm ni....kenyang mkn sindiran r ko......

pic mangsa..eheheh..

cube teka....heehehe

SaHaBaT 2...

CiTer Dr ShAfIeza....


idea nk story bout fren ni ak dpt pas bc n3 cik Za kiter....like her, ak pun de kawan yg ak rs dulu lebih ak pgl sahabat...nmnpak close skitkn...but now....all its ruinned...ak xrs yg kehilangan die stu kerugian bagi ak..YA, mungkin ak nmpak jahat like evil dengan statemnt ats tu but lau korang dok tmpat ak, korang pon akn wat pe yg ak wat & da same stment akn korang kuarkn....bkn niat ak nk benci smone yg penah baik ngan ak. dulu, pe org ckp, ak still kta, 'die mcm adik bradik ak'..pe makna shbt bg die pun ak tau...perlu ke ak bersahabt dengan org yg juz baik dpn ak but behind me, pe die xkte...lau citer yg die ckp tu btl, ok lah... ak trime..but, citer tu leh dikatakan 99% xbetul....skrg, bile semua dh terbongkar, perlu ke ak sbr lagi..lau dlu seribu kemaafan antara kami..ak ingt kemaafan tu kekal..tapi???....
ikhlas, ak xrugi kehilangan die...ak syukur sgt2 cz DIA kurniakan ak 3 sahabat kat cni yg sentiase de ngan ak dan sahabat2 len yg lebih knl ak dan selesa dgn ak dan gak leh trime ak seadanya.. yer, ak manusia... ak pun xperfect.. ak pun de wat slh lam idup..but jgn khianati kwn..tolonglah.....ble org len ngumpat kite, kiter leh ignore it..but lau sahabat ngumpat kiter....can we ingnore it??.....OVER..tu jek leh ak kte...
ak kwn bukan tgk paras rupa..ak kwn bukan tgk kekyaan...ak xpilih bab kwn ni...tapi dpt pe lau kiter org ssh nk bangga senang??...lau kite ssh, jgn ikut2 kwn kiter yg senang..perlu ke die nk ckp 'eleh, beli kasut mahal2 pun xgune, bek beli yg 20 jek mcm ak'..perlu ke ayat tu yg kuar dr mulut die lau ak beli kasut mahal??..hak ak...xdek maknanyer ko nk kate kat ak cmtu....tp sebab name SAHABAT, ak mampu bersabar even xtahan sgt2...perlu ke setiap pe yg kuar dr mulut ko "xxxx ore itu ini, xxxx ore itu ini"..lantak ko lah...bkn ak jek perasan yg die tu mcm tu. tapi spe yg penah spend time ngan die, tau r...but, as SAHABAT, ak still ckp 'biarlah, biarlah' ble org tnyer ak npe die camtu....
jahat ke ak bencikn die..jahat ke ak..skrg, ble ak lagi kwn ngan die, ak nmpak segalanya..dielah batu api, dielah batu racun segala batulah... sanggup ke api2 kn kwn smpai jd gduh besar..aduyai...smtimes ble teserempak rs nk sound depan muka but ak still waras..ya, org knl ak ngan sikap baran ak, but bkn bermakna ak xserang die ak takut, ak bersalah...but ak de 2thn lagi kat sni..ak nk tgk sejauh mne die leh idup kat cni dengan perangai die camtu....
maki hamun dr xbf die ak xkn lupe smpai ble2....siapa jantan xgune tu nk maki hamun ak..spe jantan xgune tu nk tunjuk berlagak...dan kata2 X-sahabat ak tu, 'sanggup putuskan die dr putus sahabat, still lg ak ingt dan akan ak ingt smpai ble2'.....ko ingt lah jantan, pe yg ko maki ak, pe yg ko nilai ak, pe yg ko tduh ak, bkn ak tapi kau dan die.....jgn pandang buruk kat org sbb ko lagi nmpak buruk....WZ de ngan ak ms die citer yg jantan tu tuduh ak ape...ingt WZ sentiasa ngan ak.....ko jgn ingt hidup ko nmpak mewah org xtau ko spe...
ya, ko mampu berselindung disebalik kemewahan tu...jgn citer yg bukan2 dh lah..lau ko pinjam, say it pinjam...npe nk menipu....xdek org letepikan kite lau kite betul2 kwn ikhlas....
tapi, Allah maha adil...skrg die bersahabat dengan yg spesis dengannyer....jahat ke mulut ak..truk ke mulut ak..trruk mulut ak,jahat mulut ak, ak xburukkn org smpai camtu.....jgn ingt skrg ko di atas, ko sentiasa di atas....
smpai ble2 pun ak ingt hal ni.....die lah stu2nyer kwn yg penah ak kwn smpai jd musuh.....dan skali lagi ak nk kte...ak xrugi.....thanks kakyong, mija, makcik cz still ngan kiter even dulu kiter baik ngan die...sor lau ms kiter terlalu baik ngan die dulu, kiter de wat kowang sakit ati...wateverpun, korang tetap di hati...include "MAT DUD"....thanks......smbung blk klas nnt.......tatatataaaa.....


















SaHaBat...

Last nite, b4 i sleep, I had spend my time to read my new fren’s blog (zatul hernani) . I have read da new n3 from her…. too deep wat zatul wan 2 say... may be, even 1000 years of brawl between a person wit another person , finally, wat we want??..da name is forgiveness. human. similarly me. my life would not be complete without a person called friend…….wat way in order 2 b a good frenz ????......continue......

SatrDaY Nite!!!....

Last Saturday nite, I went to s.alam wit 3 of them for ‘mkn angin’, like kakyong said…eheheheh…yup…really ‘mkn angin’…
For kakYong :
kakyong, nxt time, don’t ever 2 said ‘mkn angin’ again yek…sgt masin itu kamoo punye mulut…heeheheh…but we’r enjoyed it…
We planned 2 tesco but becoz of kakYong, finally…….heheeh…after 1 hour & a half, we still in da car…
’sini2…ni jlnnyer..ikut jeklah…’..’okies’…’bknnn lah…’..’kiri2 kanan2 depan…’heheeh….itu lah die tugas kakyong as ‘co-pilot’…heheeh…
lastly…..’kakyong,tlglah pcayakan ak kakyong,plzz…kali ni jek pcayakan ak..biar ak bwk jln..’..heeheheh…’skrg ak yg pegang stereng,biar ak yg tunjuk jln eh’…hahahaha…
After a few hour & still in da car, makcik say dat her tummy was singing ST-12 song…ehheeheh…not ‘cari jodoh’ but ‘cari mkn’..hauhauahuahu….kamoo mmg klakarlah makcik…patutlah diam jek dr td..lapau upenyer …
cz ksian kn die, we make decision for melantak fast food jek….so..JOm…KFC…cz at dat time, dpn tu nmpak Kfc..mls nk pusing tang len…heheheeh….


CikgU ida ---- X-meal deluxe
cIkgu Nurul (kakyong) ----- x-meal Gak Kott…
CikGu Muni (makcik) + CikGu Mija ----- snack Plate


Akhirnye…hasil dr pewut lapau makcik…..licinnn....
so, at below ni, de lah skit2 pic kami...





Dis Shawl bEli dR ciK zatUl yek..heeheh..NeW sTyle frOm CikGu Ida



sNap !!



cak !!..LemOn teA !!



mE .. CikGu iDa..



WaiTing KakYong + MijA



kAmi Ber4



Pe Cer Nie..heehhe...



Time ni Kami GeRam Kat Si Papa Yg Biarkan Si baby NanGis..gerammm...xpatUt



tIme 2 MeLanTak



HasilNyeR dr lagu ST-12..heheeh..MaKcik kelAparaN



KakYong 'KidnapIng' ayaM ak..ish2...xpe KakYong..ak haLalkn..heeh


1.56 am
ZZzzz....

BeloNging 2 whOm??

BuDak KaNak's ScheDuLe???...

Budak Kanak: 12hb-submit asingment jm nga test jm

Budak Kanak: 11hb study tuk test jm
Budak Kanak: 12hb gk submit proceding paper tuk supervisor
Budak Kanak: 113hb-presentation optik
Budak Kanak: 14hb-submit etnik nag study optik
Budak Kanak: 15hb-test optik
Budak Kanak: 15hb-submit proceding kt panel
Budak Kanak: 16hb-test utilization
Budak Kanak: 15hb-study utilization

Gud LuCk YeRkkk BudAk KaNak !!!!
ps: plz b patient r only 4 dis time

cEritA iNi buDaK..

\
~Abe Wit Adeq On 1st day Of Raye !!!~

couple of my 'mabah's (mama+abah) antidote...
hehehehhehe...
sometimes, feel serabut bangat cz da mulut kepoh adik yg like murai tu...+ plak wit abe y alwyz hv question bout world (ben 10+geng bus skolah+ bla..bla...)..

but i wanna say...they r spesel in my family...
they r like my abah's antidote cz ble abah mrh..adik pujuk...abah ok...
so, kmi pun pe lg...if abah nmpak nk mrh jek...kami tolak adik ke depan r...heheeheh...
abe laks...very da genius boy..
when he got my laptop...he would search all things...
when he got my hp....all my pic will be deleted...eheheh...
hancus hangus ini budak...

really miz u cayang....
missing da time when u kissed my lip...
missing at da moment when adeq hold my chubby cheek & say 'adeq cyg kak ida'
wahhhhh.....'kak ida syg adik sgt2'
'kak ida jgn cayang abe deh'
hahahahah...itu lah ZURISYA ZAIRIKA..
sgt menjeleskn dirinyer dgn si abe..MOHD ZUKRIN ZAIKHAN

tbe2 tringt saat ak ternangis ms adik kna mrh ngan mama cz disturbed kak long nyer brg hantarn..
at dat time, dats cute gurl want stepped 2ward sis but tbe2 die tlanggar brg akak..
her chin thantuk laks kat kotak brg kakak..
mama tkjut so tmarahlah...
time 2 sian kat adeq..
ak lakss emo plak..kot sian sgt..ak terckp kat mama..
'jgn marah die, ksian die sakit (smbil ak nagis skali & smbil pjuk adeq)'
mama diam..(but muka mama nmpaklah die sian kat adik)
adeq ngis smbil ckp..
'mama,adik sakit,matilah adik mama,darahlah adik,matilah adik'
hahahahaha...so funny lah adeq ni..
bru lah ak tau yg adeq de habit bru..
bile sakit,2 lah ayat die..
'adik sakit mama,matilah adik..'
hauhauahauahaua...

adeq2...kami sume syg adeq ngan abe...jgn jeles2 ngan abe tau...
abe cayam bangat kat adeq,dats y abe byk tolerate ngan adeq..
watever pun..kami syg sama kamoo bdua...



~vroomm..vromm!!!~


~seMpat Jek Bposing...NgaH tgu Kete Servis nii...~


~adeq wit abe bay~
captured by me on mi sis engagment..adeq closed ngan mr.WZ ni but mr.WZ suke ngusik adeq



~KanAk2 RibeNa wit Kak Ida~



~pEnaWar Mama & aBah~




cOpY bLk Jek..

actlly...pe yg ak pos bertarikh tu juz ak copy lik dr FS blog....rsNyer story tu nk ak kongsi gaks...k..cau...nk smbung wat keje skolah dlu...huhuhuhuhu....

17 Mac 09 (dis nite)

1.27 a.m (wednesday)…

late at nite, when all da world is sleeping..i stay up & think of u..thinking of u keeps me up all nite..where r u??…im so sory, i can’t sleep & can’t dream 2nite..i need smbody & alwyz dis sick strange darknss comes creeping on so haunting evrytme & i started i counted webs from all spiders cathing things..and eating there insides like indesicion 2 call u & hear ur voice 4 treason, will u come home & stop dis pain 2nite??? i wish on God dat smewhere u r , thinking of me…u will alwyz nver know y i cry dis tears….y must i feel da pain evryday….
huhuhhhhuhuhuhuhu….
1.40 a.m…






9 Mac 09 (8 mac 09)


story of “kau & die”….



nk jd stu cter…slm ni xpnh terlints die nk gtl tgn send msj 4 da xbf,tbe2 tgatal lak tgn die tu wt ptma klinyr nk anta pd time 2(ape pnyer ayat r ni).mmg cm kna pkau r anta.ntah time ble ntah,yg pasti die sgt lpe.so,tersmpan dgn indahnyer msj shit 2 lam sent item hp die.even die gn hp 2 wt col,msj org len,but die tul2 lpe sal msj shit 2.die ckp mmg jujur die xderk mksd pe2.yg die tau, die syg & cnta & windu kau.nk pnjgkn lg cter ni, tbelah ms die ngan kau nk tempuh stu pjlnn yg pnjg r..bkn pe, nk lik tmpt msg2 r.wah,,sgt bhagia die ngan kau time 2.cz sme2 syg antra stu sme len.mcm2 citer,kisah,gduh2 mnje leh bdk 2org 2 kongsi.wah..pnt drive, kau mnt nk rest r jap.die ni co pilot jerk.tp xpe..co pilot yg stia mlyan sgala borakan kau.heheheh…ngah rest, ntah cne kau tbaca msj tu.yg bongok ngan sengalnyer tahapm cipan melatah,die leh menidakkannyer.bodosss bangat.tp mmg jujur r..ak sbg penulis, ak tau yg die btl2 lupe,die btl2 xleh nk bg reason,why she sent da msj.ape lg,die rs bgitu dissappointed nyer kau,die truskan pjlnn mreka.time tu,ak sbg penulis lg, sgt2 thu yg die mnt maaf kt kau stulus ati.mcm2 jnj die jnjikan.tp kau dh pnt ktanye nk truskan sesi bcnta..aduss..sedih gle r time tu bg die.ie cm org ilang arah tuuu..xtau dh nk wat ape.yg die tau, mrayu,mrayu,mrayu..even kau xleh nk tau seikhlas mne ryuan yg dr lubuk berhati die, tp ak sbg penulis lg2, tau r yg die ikhlas nk mnt maaf.mmg ak tau die sgt2 nk idup ngan kau.tp kau dh hilang kpercayaan r kat die.die mcm org kna mroyan tu mrayu.heheheh..yg ak sbg pnulis tau, lam kpala die time 2, dh bygkn yg ubgn die ngan kau, pts cz kau kta dh pnt nk tempuh..aduhh..lg btmbah cedih..bju kau dh bsah smpai tahap dh leh perah dh oleh air bermata die.die lak xreti nk berenti kan hujan tu kot.bygkan pjlnn 100lbh km,die nagis..xke kering air bermata tu.time tu,nk dmm,gigil2 kpala lutut die.mmg die ingt yg tu lah da last time bdk 2 org tu bsama.x ke gle dibuatnye die.mmg rs nyesal r die time 2.kau lak,xnk ckp spatah pn ngan die.tp die ttp nk pthankan ubgn 2.so, die cba mrayu nk mnt maap r.dh wat slh kna r mnt maap.jgn jd sengal wat dono jek.kdg2 die sengal gak.ska wat dono.but time ni, xdek istilah do no dh.yg die tau kau maafkn die.yg ak sbg pnulis ni sedih, time part bdk 2org ni benti rest lg..biasenye nk g toilet,lau 5jam die lam toilet,kau setia mnunggu.but time part tu,kau g toilet srg2,die ngekor dgn pnuh kesedihn yg teramat.ak tgk cm die nk pgsan dh time 2.but die kna kuat tok btlkan smua mistake die.die arpkan,ble die kuar toilet,kau ade & still stia tgu die even nk mrh kt die.tp mmg hancuss r time tu..kau xderk..utk kli kduanyer die rs gelap gelita smpai die tduduk dpn toilet 2..xtkata ape.yg de lam mind die,btllh ni kli takhir die ngan kau.dh gelap, so mst xleh jln..nsb tduduk xpengsan..lau x,lg pnjg citer ak ni.so, ble die dh rs ok,die jln r srg2 msk kete…xsmpt nk dok elok2, die nangis g.mmg gile r die time tu.dgn rs nyesal,cedih..amat2 sgt.tp nk wat cne,lau dh 2 hkman tok die, die trime even cm nk sparuh gle die trime.time 2 die rs sgt2 sygkn ubgn tu.die tul2 xleh nk truskn r smua ni lau xderk kau.kau byk g smgt,kau byk tlg die,even dlm sdih, kau leh hepykn die.sng ckp die mmg serasi r ngan kau.mmg skepala..lelama,ble die cb gak mnt maaf, kau maafkan tp jelas kt mka kau yg maaf die hnya skadar maaf.even cmtu, die sanggup trime.dr kau ptskan ubugn,biarlah kau maafkan die even ckit jerk.die cb lg mrayu tok ubgn tu jd cm dlu r..mmg xberputus asa r die cb.die btl2 hope kau phm.mmg ak tau r, die time tu, tkt giler2,xderk bnd die mmpu wat except nangis smbil mnt maaf..lelama, kau trime.die tau,kau sygkan die.mcm tu gakss ngan die.bkn syg men2 pondok2,men kawen2 cam kcik2 dlu ni.mmg btl2 syg r die kat kau.so, keadaan dh ok skit.skrg,die mmg xkn nk gtl tgn wat kje xfaedah tu lg.yg die tau,die dh grab tgn kau skali lg..so, die xkn lpskn….die tul cygkan kau……akhirnyer,kau maafkan die.tp smpai skrg, lau die ingt blk badtime tu,btl2 wat die tkt hilang kau.thanks kau tok sgalanyer..thanks atas kpcayaan yg kau bg skali lg…tu yg tdetik kt ati die.ak tlis jerk..

ak pn stop r tlis….pnt dh..nk bsiap g kls lak….ape pn, ak doakan die ngan kau bhgia……..slamanyer……muaahhhzzz…

5 Feb 09 (i'm back)



huhh….long time no rite dis blog looo…hehehe….acctly, i’m feel so disappointed wit myself…

mmmmm…..smtmes, pe yg ak wt slh but ak xsedar or wat??
watever pn….2day is da bad day 4 me…msti cedih kn ble kiter coll, die xnk pick up coz die plukn ms tok mcm dlu
ble kiter msj, kdg2 die reply…kdg2 x…lau reply pn, mst kiter dpt rs kn die len….xmcm msj yg sllu die send kt kiter…ble ltk phone, trus ltk jerk….ahhh….cedihnye saat tu….xtau r nk ckp…….ntah ble lah jd cm dlu lg……

May ALLAH bless our relationship….
aminnn…..







4 Nov 08 (hepy! hepy! hepy!)

adusss….fs ak mner de sdih r..cm kekadang da skit ati, gtu r jdnyer….lau hepy jrg sgt ak nk belek blog ni…time cedih jerk…hahahahah…..acctly, ak hepy ngan life ak skrg…ade die ngan aku..cian die trase ble bc blog ak..hahaha….bdk nkl jgn pkir bkn2…mne de dak comot xcya kamoo….cyalah…xmau kta xcyg…xmau..huhuhuhu….mne de hiporita sakrita r…hahahahah…….bersyuuuukuuurrr bangat kamoooo ngan kite lah….

ape pn, ak hepy skrg…thanks dak nakal…….
no sweetie…
no baby lg yerk…….hahahahahaah………..


1 Nov 08 (nothing 2 say again)

“maafkan bla ku xsmpurna…….cinta ini xmungkin ku cegah..ayat2 cinta bercerita..cinta ku padany….bla..bla..bla…bla…..”

2 juz lirik lgu rossa..myb bg u & owang len..xderk makna pe….tp btllah kta zillet….she’s not a perfect gurl….same like me….im not pretty like other gurl outside there….nop..nop…..ntahlah….slh lau aku de sft mrendah dri….huhuhu…….so tired 2 think bout it…
ape gaknya erk yg kta kna wat nk biar awk trima kta seadanya…..huh..kta tau, byk kkurangan kta di mata awk..myb awk nafikan smua tu, but kta dpt rs..awk, kta dh xleh jd sesempurna yg awk nk mcm ‘die’ dgn gurl len yg png wujud lam dri awk…..
smlamn kta tgu kta2 seterusnya dr awk…tp, kta tlelap dgn buku ats dada, hp kt tgn….myb awk sbuk kot….xpelah……kta mnt maaf byk2 cz xdpt jd yg smpurna dmata awk…..
to b ur gurl..huh…im so proud bout dat..im greatful..thanks god….but, to be honest, i dont really know wat i want besides being hepy….
ape lah aku ngarut ni….’mmg ska luah lam blog ehh??’.. his question…’yup, its make me feel more better than da time i feel serabut….
bku sosiologi xnis baca g……smlm tlelap awl sgt2 pntnyer g pasr smlm, tuhan jerk yg tau…bpeluh2…pnt sgt..blk2 xderk mood lgsg nk study….pas borak ngan die pn, still mls g…..ape r nk jd..tkt2..tkt2….tkt2…
Ya Allah Ya Tuhan ku…….bukakanlah hati hambamu ini..berilah ketenangan Ya allah…
k…cauu…






31 Oct (clip..clip..clap)


ishh…be2 pas ltk epon, rs skit ai….npe ntah…..xderk mood nk bc bku lgsg r…..bowingnyer cmnii….bkn die da wat slh…bkn skit ati ngan die….die ok jerk…………….eeeee…………….benci…..i hate her…..hate her…………budget bgus……







31 Oct 08 (ssh r)


ssh r kn…kdg2 kiter dh ikhlas nk bkwn tp ntah pe ntah yg die xpuas hati..nk kata aku da mgata die..mne de..nk kta aku myibuk hal die, pn xderk…stp kli jmp, aku wt biase jerk..gurau, bckp..tp kdg2 die jwb pn x…lg kn nk pndg muka aku…aku mmg plik r ngan manusia ni…isshhh…aku xphm btl..nk luah pn smpai xtau dh nk ckp cne…ape lah gaknyer erk aku dh wat..nk ka aku myombong, lebih pramah ader r…kdg2 tringin gak nk tnyer ‘ asal ko camni erk ngan aku’…tp…biarlah..mls nk keruhkan keadaan…mmg r kcik ati lau ngan kmpul2, dgn sume org die tgur, tp ngan aku cam, ape jerk..tp biarlah lau die rs seronok wat org trase camni…mybe yg len xphm..ble aku cb ckp, luah kt yg len, feedback yg aku dpt…’mne ade…biase jerk…ngan ktrg biase jerk..’…huuuuhhhhh…aku ckp sal aku, ni nkbandingkan ngan diorg laks…hampesss….mybe die xlah pntg pn lam idup aku…xderk die pn aku xok…tp yerlah kn..kiter bkwn ni mcm berantai tau…knl owang tu, pastu knl owang ni..knl lg owang tu plak…so, xsyok r msm2 muka….acctly, ak kdg2 rs pnt r nk jge ati org…tlg tu..tlg ni…pnt…b ckp jgn mrungut…tp….myb blog ni leh wat aku lega kot….kwn..kwn..kwn..kwn…camner erk…biarlah dh die xnk kwn ngan aku…lantaklah..pnt nk pkir….da 10owang kwn, blm tntu smua ok kn..aku pn bkn perfect..tp aku cb lah wt yg baik tok kwn2….ishh..mkin luah..mkin xphm…pntnyerrrrrr……….tp aku arap, saper2 yg pnh rapat ngan aku, akan rpt smpai ble2..lau ader ape2, bgtau jerk…aku leh trime…even pnh jd bnd bruk antara kiter, aku still syg kwn2 aku…..kn msg2 dh bsr, ak xphm npe nk msham2 lg….huahuahuahuahuaa…………aku syg kowanglah…tp mybe aku xdpt nk syg smua blance….kdg2 ngan ckp ngan ni, xprasan yg tu..tgur2 lah yerk….pntnyer kwn2 ku…camane erk aku nk wat…xtau cne nk wat….

doa jerklah … hope korang paham….




28 Oct 08 (i'll try 2b da bes)

wahh..so honest…he wanna me alwyz beside him….its impossible cz kiter jauh bangat..he said dat he worry bout me..yupss..me 2..but plzz undstnd bout our situation k..i trust u…but i scared if it happend again… because of u, i afforted 4get da bitter memories….jeles….aduss…sshnyer….kdg2 ak bkn jeles sgt tp sengal wat2 jeles…tp slh kew nk jelez erk…cne erk…sshnyer…mybe aku tkt pisang bbuah tok kli yg kbpe ntah…xlarat r…hot temper?? ni pn mslah gaks….die jgnlh mrh org erk..jap g mkin bearpi..mcm mamee slurpp tusss…hahahah…kn org ckp my temperature down when hear ur laugh…hahahhaah……..

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don’t break it
Love was made for me and you

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you can adore

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don’t break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you

huahuahuahuahuahuahua……….
arini aku cuci aquarium city ngan cida…cian depa..aku cm bz sgt jerk smpai nk cuci xleh…npelah mata xngantoks ni..dh xtau nk wat pe..oklah…b dh nyenyak tdo…sok die da klas…nnt org kjut b tau…org ingat b tau skrg…ingt sgt2…yg pasti lbh dr b ingat org..hahahah....…

4 bAyLee..



Oh Tuhan
Seandainya telah kau catatkan
Dia milikku tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan


Ya Allah ku mohon apa yang telah kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanmu


Ya Tuhanku
Yang maha pemurah
Beri kekuatan dan jua harapan
Membina diri
Yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih dijiwa
Ku pasrah kepadamu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bias menemani aku
Supaya ku dan dia dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai


Ya Allah
Ya Allah
Seandai dia milikku
Satukanlah kami...



' my mr.WZ '






BraCeS TooTh...


ngah wat xment...ngan conference ngan 2org makcik tu sal nk bina landskap...tringt lakss nk tulis sal braces tooth.....disebabkn keadaan my tooth ni not like oram2 len..so, ak plan b4 ak kawen ke, kje kew...nk pkai braces tooth lah...I am a lucky cz all people around me (my mama,abah,sis,adeq,mr.WZ) alwyz support me when I said dat I need 2 use braces tooth…but rs malu pun de…demi look sweet…nk pkai gak…meronta2 diriku nk pkai bnd tu…hahahaahahah….but takut pun de…hehheh…spe2 de experienced pkai bnd ni..story skit kat ak…







colourful lew...





misha omar on braces..cun jek..


ni yg wat ak makin smangat ni...go go cayyok syafieza...ignore wat ever kutukan manusia disekeliling anda...
mulut tempayan leh ttp..mulut manusia xleh tutp..
but agak2 terlalu mengutuk ak sehingga menoverkan dri sendri..rs2 xpnh mkn cili jeruk my mom wat, try r kutuk overdose...heheheeh...


p/s  :  mr.Wz, do not be shy k cz have a braces tooth of GF…heheeheh…


nie lah ak...hope semuanyer brubah...go..go..(windunyer bdk tomei nii)



up