Halooooww!!

Salam....
Bila tengok last post 2011 feb...wahh...lebih setahun ida menyepi dari dunia blogger kan. Yelah, even tak terkenal macam blogger lain tapi dengan penuh yakin dan berani ida nak menyatakan yang mesti ada blogger menunggu-nunggu ida post entry kan..eheheh...

Dua ribu dua belas.... Untuk 2012, dah jejak ke bulan Julai. Rasanya banyak sangat story yang 2011 tersadai cenggitu jek. ZapZussZappZuss.....................memutarkan minda mengingati memori 2011....Ya, tahun yang begitu mencabar dan meninggalkan banyak kenangan. 

2011 :
April...Ida mula bergelar seorang isteri. Sangat mencabar jiwa dan perasaan bila terpaksa berpisah dengan encik suami yang kerja merata-rata..On Jun, disahkan pregnant...Saat yang ditunggu. Seronoknya encik suami sampai tak lena tido..hehe... Bahagianya bila kita dapat membahagiakan orang yang tersayang. Keluarga Shamsuddin akan menerima cucu ke dua....Hannah Damia dapat cousin...

5OGOS - Terima panggilan dari mysis...Abah jatuh n macam kena strok. Ya Allah. Tuhan saja tahu perasan tika tu. En.Suami cuba menenangkan si isteri. Sampai rumah, tengok keadaan abah, hanya Allah yang tahu. Tak pernah ida bayangkan yang kami sekeluarga akan di uji dengan ujian yang sebegini kuat, Tunjang keluarga.....Mama nampak tenang. Sebaik mungkin mama cuba selindungakn segala kegelisahan. Ida? Cuba kuat tapi tak tau kenapa. Susah nak terima bila tengok abah dalam keadaan gitu. 3hari ulang alik dan berkampung di hospital...

8OGOS - Akhirnya abah menghembuskan nafas terakhir di hospital Kuala Krai. Patutlah masa kat sekolah, rasa ngantuk yang amat. Sampai tak dapat nak jalankan p&p. Tido dalam bengkel. Rupanya pentanda yang abah akan tinggalkan kami semua. Allahu Akhbar....cukup seksa rasa nak ingat balik keadaan masa tu. Apapun kami redha dengan pemergian abah. Pesanan terakhir abah pada ida n en,suami akan kekal selamanya. InsyaAllah, setiap kali tiba tarikh ni, ida akan cuba tunaikan niat ida....

Bulan2 seterusnya, macam2 kenagan yang suka seronok sedih geram jadi. Apapun, berakhir sudah 2011....
Kini....................2012 lahhhh ida oiii.....Dah nak masuk ujung tahun dah pun...heeheh...

Oklah..entry kesimpulan 2011 jek ni... nantikan entry seterusnya yek...Tunggu ida upload pic bambam kami...Zassss.............

2 komen komen:

nurul said...

Sbr la yer... setiap yg pergi tu akan kembali.. Bersyukurlah Allah pinjamkan abah sehingga IDA dewasa... Ada org kecik2 dh tak berbapa.. Doakan yg terbaik untuk arwah. Alfatihah..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment


up