Datangmu Tidak Di Undang...

Masih lagi n3 tentang diri sendiri. Biarlah apa orang nak kata..nak menyibuk hal orang lain kang, berdosa pula..nak cerita tentang berita2 terkini, suratkhabar pun tak baca..alamak!!..dasyatnya..suratkhabar pun tak baca.heeheh....pasal artis??..malas juga di ambil port kecuali menjado bualan bila time free..so, kesimpulannya, hanyalah cerita tentang diri ku sendiri menjadi tatapan di blog cik ida..heheeh


sangat teruja untuk bercerita tentang sang agugut??...anda kenal dia??...sangat menyakitkan segalanya...sakitnya..sakitnya....huhuhuhu....setiap bulan sang agugut akan datang menziarahi cik ida..ziarahnya kadang kala meninggalkan satu kesan yang sangat menyakitkan..wah!!..ayat tak boleh blah lagi..tapi jarang sangatlah dia menyakiti cik ida..kebiasaannya hanya biasa2 sahaja..


harini, disebabkan dia, cik ida tergendala segalanya..hampesss...tapi layan blog boleh pulak ye..hehehe...wahai kaum2 hawa sekalian, hadirnya tidak diundang kan??...heeheh...ada ke cara-cara untuk menghilangkan rasa yang tersangat sakit kali ini......zaaasssssssssss......


Senggugut memang perkara biasa yang dialami oleh wanita. Namun terdapat cara yang senang untuk mengatasi senggugut.
1. Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada hitam. Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan. Makan dalam 1 @ 2 minggu sebelum haid . Cara nak telan tu tak kisahlah macam mana pun. Tapi saya gunakan kapsul kosong lebih kurang 2 biji sekali makan .Tapi kenalah cepat menelannya sebelum ia lembik . Sekali makan anda tidak akan dapat senggugut selama 3 bulan berturut-turut. Ini adalah pengalaman saya.
2. Setelah saya berada di kampus amat susah bagi saya nak amalkan petua tersebut, tapi saya amalkan minum air suam. Kesannya tanpa sedari dah lama saya tak dapat senggugut.
3. Melakukan senaman seperti lompat bintang, pasak bumi, dan hula-hoop sebanyak mana yg mampu. Ini diyakini dapat meregangkan sel-sel malas dan menguatkan kepala lutut.
penyelesaiannya : cik ida telan bergelen2 air masak...tapi??..sakitnya..sakitnya...adus....pil..pil..pil...itu sahaja lah ubat saya setiap bulan..woooooooooo!!
 
 

0 komen komen:

Post a Comment


up