Masih Ada Masa Kan??...

Pagi yang segar..bersarapan dengan enaknya susu omega + roti choc + weatmeal biskut....rela hati, diluang kan sedikit masa untuk membaca berita-berita tentang Malaysia..dunia??..dan sebagainya....tabiat baru ke cik ida??...apa penyampai berita sampingan cik ida dah resign ke??..hehehe....pengakuan jujur : cuba mengubah sikap supaya lebih terbuka minda bukan hanya mengetahui sesuatu dari mulut orang atau sumber-sumber tertentu & juga bukan sahaja hanya tahu mengadap FB saja. (tak habis-habis menghadap FB, tak ada keje lain agaknya cik ida ni..dah kena perli pun buat2 tak hingat..ade perasaan ke tak ni cik ida..jawab..jawab..hehe)


alamak!!..terasa rindu membara ingin menerjah ke blog kesayangan-kesayangan saya walaupun mungkin blog cik ida bukanlah menjadi blog kesayangan mereka....(cik ida tak terlalu berkisah kan hal itu..wow!!..ayat...)hehehe...menerjah blog cik zatul dahulu..apa mungkin bercerita tentang perkahwinannya yang akan datang??..atau berkisar tentang pelajar-pelajarnya yang masih nakal & sedikit kegatalan mengenyitkan mata-mata mereka kepada guru yang comey ni.....atau mungkin tentang si dia yang begitu tidak sukakannya dan juga blognya sedangkan sentiasa menjadi silent reader...(relax sygku za, abaikan itu semua...tiada kepentingan mereka-mereka itu)..heeheh...


menerjah pula ke blog mysis...berkisahkan berat badannyer ke??..kecantikan menjelang hari bahagia ke??...yang pastinya beliau sedang berserabut dengan blog sekolahnya..sabar ye sis...i know u can do it better than b4 dis...eheh...menambah semangat kepada beliau..(dia baca ke blog cik ida??...lantaklah..bizi sangatlah tu..)


sekali lagi membuat sesi terjah menerjah ke blog kak eja/kak lyyna...bukan terjah untuk mencari gossip-gosiip hangat seperti nas & bukan juga terjah untuk menyemakkn si blogger dengan soalan-soalan yang menyakitkan hati & ditambah pula kutukan kritikan yang tidak membina..ops....bukan itu tujuan cik ida menerjah blog beliau & blog sesiapa sahaja..bukan kritikan dan kutukan berkaitan blog baik tapi tidak perlu rasanya menerjah blog orang hanya untuk menyakitinya..tapi untuk melihat setiap tumbesar twin baby nyer yang tomei2 tu....haitt danials...auntie SHA/IEDA disini.,.heheheheeh...juga membaca sedikit petua-petua yang di n3 untuk pedoman masa hadapan (heheeh..mcm tak sabar jek kan..gediksss....)
apalah cik ida melalut ni tapi betulkan??...!!!...blog menjadi medan pergaduhan..blog menjadi medan kutuk mngutuk..wah..!!..hangat-hangat....jauhkan...kriktik tok kebaikan ok kottt...


berbalik ke niat asal n3 kalini adalah hanya untuk mengupdate blog yang sudah sekian lama terbiar oleh kerana kesibukan kota ..opss...kesibukan cik ida sebagai siswi UPSI mengambil jurusan pendidikan kemahiran hidup, ditambah pula dengan mengambil minor subjek MPV (mls nk tulis yerk.)..sangat sibuk...mana lagi nak berjalan-jalan menghiburkan hati (walaupun yang sebenarnya sakit hati & bosan hati) untuk memenuhi segala tuntukan kursus di samping menghabiskan duit yang sememangnya dah habis...mana lagi nak menghadap setiap board2 ilustration tu...


ishhhh!!..macam-macamlah...kalau cik ida senaraikan disini, sedikit kebosanan kamoo-kamoo membaca even cik ida tahu mayb sekarang pun u all dah bosan..tapi apa cik ida boleh buat..andai dapat ku undurkan semula (menyanyi lah plak)..opss..silap..lantaklah..kalau bosan, sila klik X di belah atas kanan Ya...


cik ida tak marah..jangan risau cik ida rotan (mentang-mentang cikgu, budget nk rotan orang jekkk) atau maki di atas kesalahan anda-anda membuka link blog cik ida tapi hanya membaca sikit n3-n3 yang ada then terus pangkah..dont wory..cik ida tak marah....tindakan anda adalah rahsia..wah..wah..wah...


kekurangan idea..kekurangan idea...(termenung sejenak sambil melihat mouse i ni berkelip2 + gosok-gosok hidung + garu-garu mata..heh)

OOPsss....terpaksa berhenti..sebelum cik ida berasa mau pecah kepala seperti seorang saintis berfikir untuk hasilkan satu produk yang tak akan mungkin wujud di duniacsehingga rambutnya mulai gugur, botak dihadapan dan sedikit dipertengahan (takutnya..)..lebih baik cik ida berhenti...

"sedang menggembirakan hati"
Yippiee!!!



p/s :  tiada kaitan n3 kali ini dengan pic ini ya !!


KLIK KLIK my nuffnang yerkk..heeh.!!

3 komen komen:

YucIkA said...

nice blog...
comel :)

zatul.hernani said...

ehehehe.. okei2 ida.. nnt ada masa za cite deh.. ;)

SiS' 09 said...

yucika : thanks..blog u pun nice comel gak...

za : okies.....nanti kite datim yerk darl...

Post a Comment


up