SaHaBaT 2...

CiTer Dr ShAfIeza....


idea nk story bout fren ni ak dpt pas bc n3 cik Za kiter....like her, ak pun de kawan yg ak rs dulu lebih ak pgl sahabat...nmnpak close skitkn...but now....all its ruinned...ak xrs yg kehilangan die stu kerugian bagi ak..YA, mungkin ak nmpak jahat like evil dengan statemnt ats tu but lau korang dok tmpat ak, korang pon akn wat pe yg ak wat & da same stment akn korang kuarkn....bkn niat ak nk benci smone yg penah baik ngan ak. dulu, pe org ckp, ak still kta, 'die mcm adik bradik ak'..pe makna shbt bg die pun ak tau...perlu ke ak bersahabt dengan org yg juz baik dpn ak but behind me, pe die xkte...lau citer yg die ckp tu btl, ok lah... ak trime..but, citer tu leh dikatakan 99% xbetul....skrg, bile semua dh terbongkar, perlu ke ak sbr lagi..lau dlu seribu kemaafan antara kami..ak ingt kemaafan tu kekal..tapi???....
ikhlas, ak xrugi kehilangan die...ak syukur sgt2 cz DIA kurniakan ak 3 sahabat kat cni yg sentiase de ngan ak dan sahabat2 len yg lebih knl ak dan selesa dgn ak dan gak leh trime ak seadanya.. yer, ak manusia... ak pun xperfect.. ak pun de wat slh lam idup..but jgn khianati kwn..tolonglah.....ble org len ngumpat kite, kiter leh ignore it..but lau sahabat ngumpat kiter....can we ingnore it??.....OVER..tu jek leh ak kte...
ak kwn bukan tgk paras rupa..ak kwn bukan tgk kekyaan...ak xpilih bab kwn ni...tapi dpt pe lau kiter org ssh nk bangga senang??...lau kite ssh, jgn ikut2 kwn kiter yg senang..perlu ke die nk ckp 'eleh, beli kasut mahal2 pun xgune, bek beli yg 20 jek mcm ak'..perlu ke ayat tu yg kuar dr mulut die lau ak beli kasut mahal??..hak ak...xdek maknanyer ko nk kate kat ak cmtu....tp sebab name SAHABAT, ak mampu bersabar even xtahan sgt2...perlu ke setiap pe yg kuar dr mulut ko "xxxx ore itu ini, xxxx ore itu ini"..lantak ko lah...bkn ak jek perasan yg die tu mcm tu. tapi spe yg penah spend time ngan die, tau r...but, as SAHABAT, ak still ckp 'biarlah, biarlah' ble org tnyer ak npe die camtu....
jahat ke ak bencikn die..jahat ke ak..skrg, ble ak lagi kwn ngan die, ak nmpak segalanya..dielah batu api, dielah batu racun segala batulah... sanggup ke api2 kn kwn smpai jd gduh besar..aduyai...smtimes ble teserempak rs nk sound depan muka but ak still waras..ya, org knl ak ngan sikap baran ak, but bkn bermakna ak xserang die ak takut, ak bersalah...but ak de 2thn lagi kat sni..ak nk tgk sejauh mne die leh idup kat cni dengan perangai die camtu....
maki hamun dr xbf die ak xkn lupe smpai ble2....siapa jantan xgune tu nk maki hamun ak..spe jantan xgune tu nk tunjuk berlagak...dan kata2 X-sahabat ak tu, 'sanggup putuskan die dr putus sahabat, still lg ak ingt dan akan ak ingt smpai ble2'.....ko ingt lah jantan, pe yg ko maki ak, pe yg ko nilai ak, pe yg ko tduh ak, bkn ak tapi kau dan die.....jgn pandang buruk kat org sbb ko lagi nmpak buruk....WZ de ngan ak ms die citer yg jantan tu tuduh ak ape...ingt WZ sentiasa ngan ak.....ko jgn ingt hidup ko nmpak mewah org xtau ko spe...
ya, ko mampu berselindung disebalik kemewahan tu...jgn citer yg bukan2 dh lah..lau ko pinjam, say it pinjam...npe nk menipu....xdek org letepikan kite lau kite betul2 kwn ikhlas....
tapi, Allah maha adil...skrg die bersahabat dengan yg spesis dengannyer....jahat ke mulut ak..truk ke mulut ak..trruk mulut ak,jahat mulut ak, ak xburukkn org smpai camtu.....jgn ingt skrg ko di atas, ko sentiasa di atas....
smpai ble2 pun ak ingt hal ni.....die lah stu2nyer kwn yg penah ak kwn smpai jd musuh.....dan skali lagi ak nk kte...ak xrugi.....thanks kakyong, mija, makcik cz still ngan kiter even dulu kiter baik ngan die...sor lau ms kiter terlalu baik ngan die dulu, kiter de wat kowang sakit ati...wateverpun, korang tetap di hati...include "MAT DUD"....thanks......smbung blk klas nnt.......tatatataaaa.....


















1 komen komen:

z.u.r.a said...

da..gapo mu mencarut tu?
kehkehkeh
kelas gitu u.
mu saye aku dop?oyk ikhlas..:)

Post a Comment


up